Stochelo Rosenberg  - Ulaznice

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Stochelo Rosenberg jedan je najvećih gitarističkih virtuoza današnjice, učenik škole Djanga Reinhardta i vodeći gitarist svjetski poznatog Rosenberg Trija.


Gitaru je počeo svirati s deset godina, relativno kasno za dijete iz glazbene obitelji, ali je vrlo brzo uočen njegov izuzetan talent. Unatoč brojnim ponudama, dugo je ostao izvan svijeta šoubiznisa i nastavio svirati s najbližim rođacima. Zajedno su oformili jedan od vodećih bendova u povijesti gypsy jazza, Rosenberg Trio, čije muziciranje predstavlja samu esenciju gypsy glazbe i glazbeno umijeće koje se prenosi s generacije na generaciju.


Stochelove nepogrešive i melodične izvedbe danas se uvrštavaju u najbriljantnije forme sviranja gitare ikada. Stochelo nije samo virtuozni gitarist, već i autor skladbi poput očaravajuće Za Sephoru, sanjive Rumba suton i mnogih drugih koje otkrivaju njegovu sposobnost da unese čarobnu melodiju i u najluđi, najbrži solo, čineći svaku izvedbu kombinacijom nevjerojatne virtuoznosti i jednostavne glazbene ljepote.


1992. godine dobio je Zlatnu gitaru časopisa Guitarist Magazine. Surađivao je s mnogim glazbenicima, bendovima i orkestrima, a hrvatska publika je imala priliku slušati ga u ožujku prošle godine kada je nastupio s Vlatkom Stefanovskim i Tommyjem Emannuelom u zagrebačkom Lisinskom i bio ispraćen ovacijama.


U Križevcima će nastupiti prvi put i to u društvu dvojice „domaćih“ virtuoza, Mate Matišiće (gitara), dramskog pisca, scenarista, multiinstrumentalista, skladatelja i Jurice Štelme (kontrabas), akademskog glazbenika, člana nekoliko klasičnih, rock i jazz sastava.