Stand up AUDICIJA - Željko Ninčić

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

ERO SA OVOGA SVIJETA

Željko Ninčić

Stand up

Marinko Ćutuk & Primi me!

Ljubiteljima humora, komedije i najgledanije “Audicije” ponovno dolazi njen autor i glumac Željko Ninčić, koji sam za sebe kaže da je „Ero sa ovoga svijeta“, pa se tako zove i predstava.

Dva najatraktivnija lika podsjetit će gledatelje na iskustva s prijemnog ispita za glumu, kao i na druge životne događaje. I dok Ćutuk više govori o promjenama u regiji, Veseli, kao izbjeglica, priča o iskustvu po bijelom svijetu.

Naravno neće zaboraviti nešto kazati i "jedan o drugome", odnosno Hercegovac o Bosancu i Bosanac o Hercegovcu. Publika će imati priliku da se prisjeti nekih od legendarnih scena, ali i da se zabavi u novim.

U trajanju od preko 1,40 Ninčić je napravio zbir najinteresantnijih momenata iz svog autorskog rada, obogaćenog sa uvijek prisutnim suvremenim dogadjanjima i zapažanjima, ali ovoga puta u monološkoj formi. Upravo ta forma daje jedan potpuno novi način izražavanja, kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicije i ove vrste humora nisu do sada doživjeli.

Evo šta i sam autor kaže za svoj stand up:

„Sve teme i likovi su iz našeg okruženja. Inspiracije tu ima i previše. Predstava nikada nije ista, jer prati dogadjanja i osluškuje reakciju publike. Danas je teško nasmijati ljude i zato je zadovoljstvo kada se čuje smijeh. Iako se u predstavi kritički osvrćem na stvarnost, publika to uvijek prepoznaje kao dobru namjeru i nagradjuje aplauzima.“

Mišljenja je da umjetnost treba i može uticati na stvaranje boljeg ambijenta za život, kao i na brisanje podjela medju ljudima.

"Umjetnost mora biti humana i dobronamjerna rabota. U mojoj predstavi ima kritike političkih dešavanja i ličnosti, ali nikada ne prelazim granicu dozvoljenog i uvijek uvažavam da su neki ljudi izabrali neke ljude. Umjetnici su tu da skrenu pažnju, upozore, ali i udahnu pozitivnu energiju i tako učine ovaj život ljepšim i boljim".

Kao i uvijek, autor prati aktuelna dešavanja, tako da je i sam kraj u duhu toga, pa predstava završava adaptacijom čuvene pjesme Alekse Šantića, “Ostajte ovdje” u “Da li da ostanem ovdje”?


Osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima imaju besplatan ulaz.
Djeca iznad 8 godina plaćaju ulaz.