splitnight_split19 - Ulaznice ©

Split At Night Jazz Festival

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Split at Night Jazz Festival / 30.8. - 1.9. / Podrumi Dioklecijanove palače


REPASSAGE / 31.8. / PODRUMI DIOKLECIJANOVE PALAČE / 21h / 


 Jelena Galić – kontrabas, vokal / Kajo Milišić – gitara / Marko Pažanin – gitara / Mario Penton Hernandez – udaraljke


Gypsy swing bend Repassage udružila je strast prema glazbi koju su tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća proslavili velikani poput Djanga Reinhardta i Stéphanea Grappellija, a koja je uvelike utjecala na razvoj jazz kulture u Europi. Repassage sa svojim sviračkim umijećem i zaraznom energijom plijeni pažnju kritike i publike od samog osnutka 2012. godine: 2014. godine bili su sudionici niza festivala autorskih skladbi u Splitu, a prva mjesta osvojili su na "West Herzegowina festu" u Širokom Brijegu te na festivalu "Za škoj sve bi da" na Lastovu. Godinu dana kasnije odnijeli su i prvo mjesto na natjecanju bendova "HR Demo Klub", a od tada intenzivno rade na vlastitom autorskom opusu koji se žanrovski račva u nekoliko smjerova - od swinga do bossa nove s elementima latino ritmovima i balkanskog etna.


Ne propustite prvu večer Split at Night Jazz Festivala i dugoočekivani nastup ovog uigranog kvarteta!


________________________________


TAMARA OBROVAC & UROŠ RAKOVEC / 30.8. / PODRUMI DIOKLECIJANOVE PALAČE / 21h / 


Tamara Obrovac – vokal / Uroš Rakovec – gitara


Tamara Obrovac jedinstvena je hrvatska pjevačica, skladateljica, autorica tekstova i flautistica, koja je svoj unikatni glazbeni izričaj izgradila vještim spajanjem suvremenog jazza s elementima istarskog etna i mediteranske glazbe, a koji je prepoznat i na svjetskoj jazz sceni. Njezin bogati opus broji jedanaest autorskih albuma, a uz dvije nominacije za BBC Radio 3 World Music Awards 2004 u kategorijama Europska glazba i Nagrada publike, dobitnica je osam Porina i brojnih nagrada za vokalne izvedbe, kao i za scensku te filmsku glazbu koju sklada. Održala je više od 500 međunarodnih koncerata, hvaljenih od strane kritike i publike.


Na prvom izdanju Split at Night Jazz Festivala, Tamara Obrovac nastupit će u pratnji renomiranog slovenskog akademskog jazz gitariste i nagrađivanog autora Uroša Rakoveca s kojim već dugi niz godina surađuje i u međunarodnom kvintetu Transhistria Ensamble.


31. kolovoza rezervirajte za energičan nastup Tamare i Uroša prožet spontanošću, inventivnim improvizacijama i nevjerojatnim stilskim rasponom!


________________________________


SARA & JAPPA / 1.9. / PODRUMI DIOKLECIJANOVE PALAČE / 21h /  


Sara Brodarić – vokal / Željko Brodarić Jappa – gitara, vokal


Splitski jazz duo Sara & Jappa čine otac i kći koji su srca ljubitelja američkih jazz klasika 20. stoljeća zadobili intimnim i sofisticiranim vokalnim i gitarskim interpretacijama pjesama, proslavljenih od strane broadwayskih i hollywoodskih mjuzikla te izvođača kao što su Peggy Lee, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Etta James, Frank Sinatra i drugih legendarnih imena tog žanra.


Poznati po prethodnim ostvarenjima u drugim glazbenim žanrovima, Sara & Jappa svoju suradnju na obiteljskom jazz projektu započeli su u ljeto 2016. godine, a do sada su ostvarili niz zapaženih nastupa u kazalištima i drugim jedinstvenim lokacijama, među kojima valja istaknuti lanjski ljetni koncert u Dioklecijanovim podrumima koji je poslužio kao inspiracija za pokretanje ovogodišnjeg Split at Night Jazz Festivala!


1. rujna veličanstvenu veliku dvoranu Podruma Dioklecijanove palače ispunit će Sara & Jappa svojim svježim i dirljivim interpretacijama jazz standarda – provedite finalnu večer Split at Night Jazz Festivala u najromantičnijoj atmosferi u gradu!