ŠPANCIRFEST 2012 - Glavna festivalska pozornica  - Ulaznice

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Špancirfest 2012 – Festival dobrih emocijaTuristička zajednica Grada Varaždina organizator je najposjećenijeg festivala na otvorenom u Hrvatskoj –Špancirfesta!
Tijekom deset dana festivala, posjetitelji mogu uživati u više od 250 sati raznovrsnog glazbenog programa, uličnim performansima, dječjim kazalištima i kreativnim radionicama, predstavama Komedije u Hrvatskom nacionalnom kazalištu, glazbi uličnih glazbenika...Osim toga mogu kušati i tradicionalnu gastronomsku ponudu varaždinskog kraja. Ulaznice se naplaćuju samo za koncerte na glavnoj festivalskoj pozornici Stari grad, kao i za predstave Komedije u Hrvatskom narodnom kazalištu, dok su svi ostali programi – besplatni!


Za Varaždin se može reći da tijekom svoga festivala pulsira kreativnim ritmom svijeta. Štoviše, tijekom Špancirfesta grad postaje prijestolnica glazbe, kraljevina teatra i carstvo ljepote stvorene čarobnim rukama umjetnika.Ulice i trgovi povijesne jezgre, na kojima se Festival živi postaju pretijesne. A uz desetke tisuća posjetitelja njima vladaju ulični artisti i glazbenici.


Uspješnost jednog festivala, mjeri se i po tome koliko je on srastao sa svojim okruženjem, a vjerujte Varaždinci mjere vrijeme od festivala do festivala. Oni su naprosto dio njega, stoga je to uistinu Festival dobrih emocija.


Tijekom njegovih trinaest godina na Špancirfestu je nastupilo više od 12.100 izvođača iz cijeloga svijeta, a posjetilo ga je više od 2, 2 milijuna posjetitelja, što ipak najbolje govori o bogatstvu događanja i jedinstvenoj atmosferi varaždinskoga uličnoga festivala.


Svake godine Festival dobiva nove, atraktivnije sadržaje, uz intenciju da svaki posjetitelj postane aktivan sudionik i kreator festivalskih događanja. Jedini uvjet za to su osmjeh i dobre emocije.


ŠPANCIRFEST U BROJKAMA:• 13 godina
• 2, 2 milijuna posjetitelja
• 12,100 izvođača
• 5 stejdževa