Sophie Ellis-Bextor  - Ulaznice

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Sophie Ellis-Bextor engleska je pjevačica, kantautorica i model. Probila se u kasnim 90-ima kao vodeći vokal indie rock skupine Theaudience. Nakon što se skupina raspala, Ellis-Bextor nastavila je kao solo vokal i u ranim 2000-ima postigla svjetski uspjeh. Njezina glazba spoj je popularne pop, disko i nu-disko glazbe s utjecajem elektroničke glazbe 80-ih. Sophie je poznata po hitovima koji su krasili sam vrh britanskih i svjetskih TOP ljestvica poput If This Ain't Love, Murder on the dance floor, I won't change you, Music Gets the Best of Me.


Imala je uspješne suradnje je s brojim glazbenicima kao što su Freemasons, Bob Sinclair, Calvin Harris, George Michael.


U rujnu 2001. objavljuje svoj samostalni debitantski album „Read My Lips”. Album je zauzeo drugo mjesto na britanskoj ljestvici top albuma, a organizacija British Phonographic Industry (BPI) dodijelila mu je certifikat za dvostruko platinasti album. Prodao se u više od 2 milijuna primjeraka i doživio međunarodni uspjeh. Četiri pjesme s albuma objavljene su kao singlovi od kojih su se čak tri našle među tri najbolja singla u Ujedinjenom Kraljevstvu. U 2003. album „Read My Lips” osvojio je nagradu Edison Award za najbolji dance album. Svoj drugi album „Shoot from the Hip” Ellis-Bextor objavila je u listopadu 2003. Zauzeo je 19. mjesto na britanskim top ljestvicama, a dvije pjesme s albuma objavljene su kao singlovi i smjestile su se na ljestvici deset najboljih singlova. Treći album „Trip the Light Fantastic” s kojim je zauzela sedmo mjesto u Ujedinjenom Kraljevstvu objavila je u svibnju 2007. Proizveo je tri singla od kojih je jedan dospio na ljestvicu deset najboljih singlova.


U 2009. Ellis-Bextor objavila je pjesmu „Heartbreak (Make Me a Dancer)” u suradnji sa skupinom Freemasons (zauzela je 13. mjesto na top ljestvicama Ujedinjenog Kraljevstva) i extended play CD pod nazivom „Sophie Ellis-Bextor: iTunes Live in London”.


Glavni singl njezinog četvrtog studijskog albuma „Make a Scene” koji je objavila u travnju 2011. (zauzeo je 33. mjesto na top ljestvicama Ujedinjenog Kraljevstva) pod nazivom „Bittersweet” probio se na 25. mjesto top ljestvica.


U 2014. Ellis-Bextor izdaje svoj peti studijski album „Wanderlust” koji na 4. mjestu top ljestvica postaje njezinim najviše rangiranim albumom. Glavni singl albuma „Young Blood” istovremeno zauzima 34. mjesto.


Album Familia, njezin sljedeći podvig nadahnut Latinskom Amerikom, u 2016. osvaja kritičare. U proljeće 2018. izdat će svoju prvu kompilaciju najvećih hitova pod nazivom „The Song Diaries” u kojoj će predstaviti orkestralne obrade svojih 16 hitova.