S.A.R.S  - Ulaznice

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

S.A.R.S. na Tvrđavi sv. Mihovila!


 


Nastup grupe S.A.R.S. 27.5.2017. označit će početak koncertne sezone 2017. na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku!


 


Za one koji to možda nisu znali, puni naziv benda S.A.R.S. glasi Sveže amputirana ruka Satriania. Grupu su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković-Lukac. Nedugo zatim, tržištu su se predstavili pjesmom „Buđav lebac“ koja je u rekordnom vremenu postala megahit, kako na radijskim postajama tako i na internetu, gdje je čak i danas rado slušana. Prvi album objavljuju 2009. godine te ga naslovljavaju po imenu benda. Nakon uspješnih turneja i nezaboravnih nastupa, S.A.R.S. 2011. godine ponovno fascinira svoju publiku kada u suradnji s MTV-em nudi besplatan download svog drugog albuma „Perspektiva“. Iznimna posvećenost fanovima, rezultirala je iznimnom posjećenošću i pregledu online kanala, a album afirmirao status grupe i u digitalnom i u realnom svijetu te srušio sve rekorde koje je postavio legendarni „Buđav lebac“. Također, spot za naslovnu pjesmu „Perspetkiva“ 2013. godine dobiva nagradu MTV Double Platinum Awards za više od 800 emitiranja na tom kanalu.


 


Singlom Bojana, u suradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, 2012. godine S.A.R.S. najavljuje svoj treći studijski album „Kuća časti“ (2013.) i osvaja prva mjesta na vodećim regionalnim top ljestvicama. Nosilac ovog albuma postaje pjesma „Lutka“ koja svojom popularnošću prestiže Perspektivu.


Već s tri albuma, S.A.R.S. se mogao podičiti bogatim i zavidnim opusom hitova koji pomalo, ali sigurno postaju evergreeni, no 2014. na službenoj web stranici grupe osvanuo je free download četvrtog albuma “Ikone pop kulture” koji je zbog svog izravnog stava o estradi i glazbenoj sceni izazvao mnoge reakcije. Hitovi su se nastavili nizati, a spotovi odnositi nagrade, djelomično zahvaljujući i trajnoj suradnji s Filipom Dizdarom, redateljem i producentom spotova. Uslijedili su albumi „Proljeće“ i „Posljednji album“ koji je zbog svog naziva na trenutak zabrinuo obožavatelje, no S.A.R.S. je i ovog puta briljirao. Prateći svjetske trendove, bend je odlučio da više neće snimati albume, već će od sada na dalje objavljivati samo singlove. Značajnu pažnju dobila je pjesma „Praktična žena“ sa spotom podrške projektu #CrazyEnoughToChangeTheWorld koji šalje snažnu poruku protiv nasilja u obitelji.


 


S.A.R.S. je brzo prerastao granice regije i Europe pa je turnejom počastio fanove čak i u Australiji, a 2016. godine dobio i MTV nagradu za Best Adria Act.


 


O ljubavi i količini obožavatelja kod hrvatske publike svjedoči podatak da je 2014. godine grupa S.A.R.S. bila jedina koja je rasprodala Veliku dvoranu Doma sportova na samostalnom koncertu, a u rođendanskoj 2016. zbog iznimnog interesa, fanove počastila dvodnevnom porcijom hitova.


 


Ovo su odlični razlozi da dođeš na vrh Tvrđave sv. Mihovila, 27.5.2017. u 21 h, kada nam S.A.R.S. sprema još jedan vrhunski nastup! Cijena ulaznice iznosi 110 kn.


 


Ajmo Šibenik – Da vidim ruke!