S.A.R.S. - SENIDAH - DUBIOZA KOLEKTIV - Ulaznice

S.A.R.S. - SENIDAH - DUBIOZA KOLEKTIV

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

SPLASH FESTIVAL 2023

Festival na plaži kakvog još nije bilo!

DUBIOZA KOLEKTIV * SENIDAH * S.A.R.S.

25. 6. @ Vista Open Space & Velenjska plaža (Velenje, Slovenija)

Tradicionalno otvaranje ljetne sezone na Velenjskoj plaži ove godine dobiva novu dimenziju. Događanja će i ove godine biti atraktivno i raznoliko, no najprije vam otkrivamo glazbeni spektakl koji će prvi put na jednom mjestu okupiti DUBIOZU KOLEKTIV, SENIDHU i S.A.R.S., na najvećoj pozornici na otvorenom u Sloveniji.

O izvođačima ne treba trošiti previše riječi jer se radi o najpopularnijim glazbenicima iz regije koji redovito nastupaju diljem Europe i svijeta.

Međunarodno najuspješnija bosanskohercegovačka grupa, DUBIOZA KOLEKTIV, slavi 20. godišnjicu postojanja, u kojih su snimili 10 albuma, 1 EP i 1 dupli live LP, a uz preko 1000 koncerata obišli 42 zemlje. Prijašnjih godina rušili su sve rekorde posjećenosti na pozornici EXIT-a, nastupili pred pola milijuna gledatelja na poljskom Woodstocku (Pol'and'Rock), impresionirali poznate festivale kao što su Glastonbury, Sziget, Roskilde, Lowlands, Pohoda, Lollapalooza , SXSW ... U Sloveniji su posljednji put nastupali prošlu jesen, kada su koncert u dvorani za 3.000 posjetitelja rasprodali mjesec dana unaprijed. Prašinu na internetu trenutno diže i kampanja čiji je cilj da Dubioza Kolektiv predstavlja zemlje bez predstavnika na Eurosongu u Liverpoolu.

SENIDAH nije samo prva dama balkanske trap scene, već i jedna od njenih najvećih imena. Pjevačica koja nas se je prvo dojmila kao glas grupe Muff, posljednjih godina postala je ne samo pjevačica, već i ikona emancipiranih žena, čiji spotovi (Mišići, Slađana, 4 strane sveta, Kamikaza, 100% itd.) na internetu su skupili preko milijardu pregleda, a nju su odveli na koncerte diljem Europe.

Grupa S.A.R.S. su treći dobar izgovor za posjet Splash festivala. Srpski prvaci razigranog romantizma (Lutka, Perspektiva, Buđav lebac) posljednji su put u Sloveniji sa Dubiozom nastupali prije pet godina, na nezaboravnom Soundclashu u rasprodani dvorani Stožice. Što se može dogoditi kad stanu na istu pozornicu s Dubiozom, prepuštamo vašoj mašti.

SPLASH FESTIVAL otvara ljeto na Velenjskom jezeru. U dva festivalska dana spojit će besplatne ljetne aktivnosti na Velenjskoj plaži i nastupe vrhunskih glazbenih izvođača na Visti, najvećem open air event prostoru u Sloveniji. Tako Slovenija dobiva festival s jedinstvenom pričom i događanjima na plaži, a vjerojatno neće biti naodmet spomenuti da se u neposrednoj blizini pozornice nalazi i popularni autokamp.