Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Poštovani kupci,

Sa žaljenjem vas obavještavamo da je koncert Robyja Lakatoša & Banda, koji se trebao održati 5.8.2018. u pulskoj Areni, otkazan zbog tehničkih razloga.

Kupci povrat sredstava mogu ostvariti na prodajnom mjestu na kojem su ulaznice kupljene.

Kupcima koji su ulaznice kupili putem web stranice povrat će biti izvršen na terećenu karticu.

Za sva dodatna pitanja, možete nam se obratiti na info@eventim.hr.

Vaš Eventim

_____________________________

On je svojevrsni univerzalni glazbenik kakav se danas rijetko sreće – glazbenik koji briše granice između popularne i klasične glazbe; istovremeno virtuoz klasične glazbe, improvizator jazza, a njegovi romski korijeni obilježili su način na koji uvijek iznova i originalno inerpretira skladbe koje svira.
To je ROBY LAKATOS, ”violinist s najbržim prstima na svijetu”, a u sklopu OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije nastupit će u Zagrebu.
Rođen 1965.g. u legendarnoj obitelji romskih violinista, vuče porijeklo od Janosa Biharija, „Kralja romskih violinista“, Roby Lakatos već se kao dijete susreo s glazbom nastupivši kao prvi violinist u romskom sastavu kad mu je bilo tek devet godina.
Sve ostalo je povijest. Nastupa u najznačajnijim koncertnim dvoranama Europe, Azije i Amerike, održava turneje po Australiji, Japanu i Kini, surađuje s jazz glazbenicima poput Herbieja Hancocka, Quincyja Jonesa i Stéphanea Grappellia, a oduševio je čak i velikog Sir Yehudija Menuhina. Njegovi brojni uspješni nastupi popraćeni ovacijama i velikim interesom publike, doveli su i do iznimno uspješne suradnje s Londonskim simfonijskim orkestrom 2004. godine gdje je svirao uz bok s Maximom Vengerovom.
Ovaj virtuoz na violini do sada je objavio 16 studijskih albuma, a na zadnjem albumu uhvatio se u koštac s jednim od najvećih djela klasične glazbe – Četiri godišnja doba Antonioja Vivaldija te donio iznimno personaliziranu viziju ovog baroknog klasika koja daje jedan sasvim novi i svježi pogled na ovu skladbu.
Roby nije samo izuzetan virtuoz, već je i mađioničar jedinstvene tehnike i njegov vlastiti stil obara s nogu, a sve to radi s toliko energije i neizbježnog romskog duha koji se oslobađa svaki put kada izađe na pozornicu.
Zbog svega ovoga, nema izgovora da ne dođete na njegov koncert u petak, 3.3. u dvoranu Lisinski na kojem će nastupiti sa svojim peteročlanim ansamblom i svjedočite ovom iznimnom glazbenom događaju koji se ne propušta. Njegov ansambl, vizija, talent za improvizaciju, glazbena znatiželja, njegova kompozitorska umješnost, čine Lakatosa jednim od najintrigantnijih i najuspješnijih glazbenika na svijetu. Njegova glazba vodi vas i uranja u jedinstveni način sviranja i interpretacije klasike, jazza, filmske i popularne glazbe, i to istovremeno.

Djeca do 6 godina ulaze besplatno.
Osobe s invaliditetom ulaze besplatno, pratnja plaća punu cijenu ulaznice.