Remember Yesterday  - Ulaznice

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Premijera najveće svjetske produkcije o Beatlesima


Pop rock multimedijski spektakl


Remember Yesterday - The Beatles Story
 13.10.2017. KC Dražen Petrović Zagreb


 


U produkciji slavnoga Wayna Fowkesa sa bandom The Backwards iz grupacije McCartney i uz pratnju dvadesetčetveročlanog orekstra, u listopadu Zagreb očekuje Beatles spektakl!


 


13. listopada 2017. godine u zagrebačkom KC Dražen Petrović održat će se spektakl u pravom smislu te riječi. Na premijernoj turneji bit će upriličen međunarodni glazbeno-plesni i vizualni pop rock spektakl “Remember Yesterday” - The Beatles Story! Kroz glazbu Beatlesa u pravom koncertnom ozračju, potkrijepljenu sa vrhunskom zvučnom i vizualnom scenografijom te plesnom produkcijom, poznati The Backwards provest će kroz priču jedne od najvećih svjetskih rock skupina svih vremena, Beatlesa.


Projekt nastaje pod okriljem slavnog britanskog redatelja i scenografa Waynea Fowkesa koji je sudjelovao u projektima kao što su Cavalia Odysseo, redatelj i koreograf svjetski poznatih Absolute Beginners, Don Juan, Zvonar crkve Notre Dame...


Nastupit će poznata glazbena skupina The Backwards, vrhunski Beatles tribute band koji potpisuje McCartney grupacija u vlasništvu poznatog Beatla Paula Mc Cartneya. Uz The Backwards nastupit će i Royal Symphony Orchestra, koji je poznat po sudjelovanju velikih svjetskih produkcija kao što su Jesus Christ Superstar, Musical Classics, Abba i Simfonie, Fantom u Operi i drugih, vođen pod dirigentskom palicom Piotra Oleksiaka.  Orkestar ste već mogli sušati i vidjeti u prošlogodišnjem showu Queena - The Show Must Go On . Međunarodni koprodukcijski spektakl koji nastaje pod okriljem slovenske koncertne agencije MH koncerti ima za cilj prerasti u veliku europsku turneju.


 


Spektakl “Remember Yesterday” 


U šou će biti dočaran duh vremena i prostora sa posebnim audio vizualnim efektima. Kostimografija skupine će biti identična originalnoj iz svih njihovih razdoblja, kao i sami instrumenti te način sviranja The Beatlesa. Priča će započeti u legendarnom klubu Cavern, gdje su Beatlesi započeli svoju karijeru i zasjeli na sam vrh svjetske glazbene scene svih vremena. Za vrijeme izvođenja posebnih glazbenih točaka The Backwardsa i Royal Symphony Orchestra, publika će imati priliku vidjeti i nastupe vrhunskih plesača na svjetski postavljenoj sceni popraćene sjajnim svjetlosnim i vizualno - digitalnim efektima.


Da se doista radi o predstavi na svjetskoj razini, potvrđuje redatelj i koreograf Wayne Fowkes. Svoju karijeru je započeo u londonskom West Endu, gdje je nastupao u nekoliko velikih produkcija, kasnije ga je put odveo u koreografske i umjetničke vode. Između ostalog radio je za velike televizijske produkcije u Velikoj Britaniji i Europi. Fowkes postaje i “kućni” redatelj kod Andrew Lloyd Webbera. Godine 2000 je Wayne preuzeo veliko londonsko kazalište Millenium Dome, kao umjetnički direktor, iste godine postaje i umjetnički voditelj predstave Zvonar crkve Notre Dame. Nedugo zatim, godine 2004. postaje umjetnički direktor mjuzikla Don Juan, tri godine kasnije režira svoj prvijenac Butterflies, koji ga ja predstavio i u Pekingu. Zadnjih godina je redatelj i koreograf svjetski znane produkcije i velike predstave u kojoj sudjeluje preko 60 konja te izrazito puno specijalnih efekata, Cavalia Odysseo.


The Backwards, jedna od najboljih, ako ne i najbolja, svjetski poznata tribute skupina The Beatles dolazi u Zagreb, a djeluje pod okriljem McCartney grupacije i Paula McCartneyja, što već dovoljno govori o samom bendu.


Za njima je bogata karijera  jedne od najslavnijih glazbenih skupina, koji prenose taj živi duh legendarnih Beatlesa na scenu. Njihovo dugogodišnje iskustvo i uspjeh na glazbenoj sceni u cijelom svijetu garantiraju perfektan glazbeno scenski nastup. Beatlese će predstaviti u različitim vremenima, u posebno napravljenim kostimima koji prate svaku etapu glazbenog djelovanja Beatlesa. Band je također pobijedio na natjecanju Beatles Festa u New Yorku. Ako zatvorite oči, čut ćete Beatlese, i kad ih otvorite vidjet ćete Beatlese.


Simfonijski orkestar Royal Symphony Orchestra je ustanovljen 2000. godine za potrebe mjuzikla Evita. Kasnije se pojavljuju u predstavama i mjuziklima kao što su Jesus Christ Superstar, musical Classics, Abba in Sinfonie, Fantom u operi i dr.  Orkestar vodi dirigent, skladatelj i aranžer Piotr Oleksiak koji je u sudjelovao u mnogim opernim  kućama i filharmonijama te dirigirao na bezbroj koncerata, kazališnih predstava i mjuzikla kao što su: Evita, Jesus Christ Superstar, Scrooge, From the life of musical starlight, The Gipsy Byron, Die Fledermaus, The Magic Flute, Iolanta, Eugene Oregon, Nacht Der Operette, Spectacular Night of Queen.