zoran kesic 2022 zagreb - Ulaznice

Priredba PRIČE I PESME

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

ZORAN KESIĆ U TVORNICI KULTURE

-Humor, satira i glazba u priredbi proslavljenog TV novinara napokon u Zagrebu-

27. studenti u 20h, Zagreb- Tvornica kulture


“Priče i pesme” su humorističko-satirično-glazbena priredba proslavljenog televizijskog autora i voditelja kultne političko-satirične emisije “24 minuta” Zorana Kesića. Budući da dolazi iz svijeta novinarstva, Kesić svaku priredbu oblikuje u odnosu na vrijeme i mjesto odigravanja.

 Iako istog imena, “Priče i pesme” odigrane 2019. u Sarajevu nemaju mnogo sličnosti sa “Pričama i pesmama” koje će izvesti 27. studenoga 2022. u Tvornici kulture u Zagrebu. Banjaluka, Podgorica, Novi Sad, Munchen, Prag, Oslo, Dubai, New York, Chicago,Toronto, Amsterdam - svaki grad u kome nastupa nosi novu inspiraciju, te autor svaki nastup prilagođava mjestu u kome nastupa, kao i aktualnom društven - političkom trenutku u kojem se priredba dešava.

Osim politike i regionalnih “mržnji malih razlika”, Kesić naročito voli teme poput religije i kako je pravilno zloupotrebiti, seksa i kako kad djeca neće da zaspu, penzionera i dokle više s njima i vakcina – tko je rekao “čipiranje”?

Kesićeva priredba jedinstveni je događaj za koji možete biti sigurni da se nikada više neće ponoviti jer je autoru dosadno da istu priredbu održi više od jednom te je zato stalno mijenja.

Insistiranje na terminu “priredba” lako je objašnjivo.

“Priče i pesme” nisu predstava, jer Kesić nije glumac.

“Priče i pesme” nisu standup komedija, jer Kesić nije standup komičar.

“Priče i pesme” su svečanost, ceremonija i događaj koji se pamti – dakle, priredba.


***

Osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima imaju besplatan ulaz.

Djeca nemaju besplatan ulaz na predstavu.