Petroleum BEAT-Motorock festival Lendava  - Ulaznice

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

PETROLEUM BEAT MOTO-ROCK FESTIVAL LENDAVA


26.-28.svibanj 2017.Speedway stadion Petišovci kraj Lendave(Slovenija)


U novoj eksploziji nadolazećeg ljeta, godišnjih odmora i vikenda posvećenih glazbenim megadogađanjima, jedan od prvih i zasigurno najvećih glazbenih festivala biti će Petroleum Beat Moto-rock festival Lendava, koji je rezerviran za zadnji svibanjski vikend u Lendavi.


S uključivanjem u suradnju lokalnih i drugih aktera iz šire okolice, kako s organizacijskog, tako i sa glazbenog aspekta, želimo ponovo probuditi duh moto-rock festivala u Lendavi. Glavni organizator festivala je Petroleum Beat kreativno društvo Lendava.


Festival će trajati od 26.-28.svibnja 2017.na Speedway stadionu u Petišovcima kraj Lendave.


Festival će biti ispunjen brojnim dodatnim aktivnostima, radionicama i događanjima, koje će, uz glazbeni dio festivala, ispuniti moto ovogodišnjeg festivala.


Festival će prije svega sadržavati odličan glazbeni program, koji ove godine uključuje široki spektar različitih žanrova, kao i različitih glazbenih tradicija.


Glazbeni program u petak će bandovi koji nastupaju obojiti na malo više na punk-metal način:


The Exploited(UK)-band kojeg nije potrebno posebno predstavljati: jednostavno The Exploited=Punk Škotske legende, koje se još od godine 1980.bore protiv sistema utjelovili su duh buntovništva i nezadovoljstva mnogih generacija. Ovog puta u Lendavi. Dignite u zrak srednji prst i nikako ne propustite priliku zapjevati punk himne ovog legendarnog banda! Do sada su izdali 9 studijskih albuma.


Legendarni Pankrti(Slo) s Perom Lovšinom na čelu. Legende i prvoborci slovenskog punka, aktivni su od davne 1977.godine. Zvali su ih »prvi punk band iza željezne zavjese«. Njihov najveći hit Bandiera rossa znaju i pjevaju sve generacije.


Pokolgép (HU), legende mađarskog heavy metala, dolaze iz Budimpešte. Aktivni su od 1982.godine. Bili su prvi metal band nastao u Mađarskoj. Pokolgep ili pakleni stroj. Do sada su izdali 18 albuma.


KBO! (SRB), srpski punkrock band iz Kragujevca, je jedan od prvih hardcore punk bandova sa ex Yu punk scene koji je nastupio u Mađarskoj, Austriji, Grčkoj, Belgiji, Nizozemskoj, te dijelio binu sa Gorilla Biscuits, Babes in Toyland...Izdali su nekoliko studijskih i live albuma, koji su izašli i za strane labele i sudjelovali na mnogim međunarodnim punk kompilacijama.


Odpisani (SLO), jedan od prvih hardcore punk bandova u Sloveniji, osnovani 1995. Na sebe su prvi puta jače skrenuli pažnju nastupom na festivalu »Novi Rock« 1996.i godinu dana kasnije na »The best od Novega Rocka 91-96«. Izdali su jedan EP i tri studijska albuma, te sudjelovali na brojnim međunarodnim kompilacijama. Koncertne bine su dijelili kao predgrupa Faith No More, GBH, Lurkers...U karijeri su odsvirali hrpu koncerata po Sloveniji, a zavidnu kilometražu i iskustvo su nakupili i brojnim nastupima u inozemstvu(Nizozemska, Slovačka, Njemačka, Hrvatska, Mađarska, BiH).


Hellfreaks (HU), punk rock band iz Budimpešte koji ima psychobilly korijene, osnovan 2009.godine. Odsvirali su više od 200 koncerata od Finske do Španjolske, nastupali na jačim svjetskim festivalima, od kojih možemo izdvojiti nastup na Ink'n Iron festivalu u Kaliforniji u sklopu američke turneje. Izdali su tri studijska albuma za njemački label.


Cadavares (HU), perjanice underground metala u Mađarskoj. Njihova povijest seže u 2005.godinu. Koncertirali su po Austriji, Slovačkoj, Srbiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Rumunjskoj i Sloveniji. Bili su predgrupa Soulfly, Alice in Chains, Biohazard, te nastupali  na festivalima Sziget, Wanted, Top Var, FeZen, Rockmaraton, te izdali 2 EP-a i 6 studijskih albuma.


Sarcasm (SLO), je old school trash metal band sa posebnim balkanskim trash zvukom, osnovan 1987.godine. Među njihove najzvučnije nastupe možemo svrstati nastupe na Metaldays i Exit festivalima. Nakon brojnih izmjena u postavi banda, sada opet uspješno nastupaju po Sloveniji i Srbiji. Izdali su 6 studijskih albuma i 1 EP.


Ramones cover band(Cro)-samo ime govori da možemo očekivati dobru dozu odličnog punkrocka.


 


Subotnji program je malo šire na rockerski način:


Laibach (SLO)-band kojeg nije potrebno posebno predstavljati. Jedan od najpoznatijih slovenskih glazbenih sastava, cijenjen prije svega na međunarodnoj sceni. Uglavnom, radi se o bandu svjetskog glasa.Osnovani su 1980.godine i izdali su 7 studijskih albuma, uglavnom za Mute Records, 5 albuma s obradama, 3 soundtrack albuma, 5 kompilacijskih albuma i 8 albuma uživo. Nastupali su po cijelom svijetu, pa čak i u Sjevernoj Koreji.


Let 3 (CRO)-je moderan rock band iz Rijeke, osnovan 1987.godine. Popularni su u svim ex Yu republikama, gdje često nastupaju. Poznati su po vrlo zanimljivim i šokantnim live nastupima, te po često provokativnim i vulgarnim tekstovima pjesama. Do sada su izdali 10 studijskih albuma.


Rudan Joe´s coda (HU)-ovaj hard rock band je aktivan od 1988.godine. Njihov repertoar uključuje velike hitove Led Zeppelin, Deep Purple, Whitesnake...Autorski materijal kojeg imaju također se može svrstati u taj žanr. Za vrijeme solo karijere izdao je 2 studijska albuma, a bio je također pjevač u bandovima (Pokolgép, P. Mobil, Coda). Redoviti su gosti raznih velikih festivala u Mađarskoj (Sziget, Rock Maraton,...)


AC/DC Cover Band (HU)-samo ime govori da ćemo uživati u klasičnom hard rock zvuku, nezaobilaznom na festivalu ovakve vrste.


Cowboys from hell (SLO)-su među metal populacijom poznati i priznati cover metal band, koji je svoje uzore našao među legendarnim velikanima kao što su Motorhead, Pantera, Metallica, Machine Head i mnogi drugi. Osnovani su 2014.godine. Nastupaju uglavnom po Sloveniji i Hrvatskoj.


Arkhe (HU)-alter rock band kojeg su osnovali članovi Sear Bliss(black metal) koji slavi 20 godina postojanja. Prošle godine su izdali debut album, koji je odlično primljen od strane kritike i fanova.


Dežurni krivci (SLO)-grunt rock band iz Prlekije. Aktivni su od 1996.godine, izdali su 4 studijska albuma, te album Izštekani v živo, nastupili na Novem Rock festivalu 2000.g. Svirali su uzduž i popreko svih ex Yu republika.


Eyecontact (SLO)-lendavski stoner kvartet koji djeluje od 2011.godine. Snimili su jedan studijski album. Predstavili su se po cijeloj Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, te Bosni i Hercegovini.


DJ Anima Sund System (HU)-elektro band osnovan 1993.godine koji spaja folk rock glazbu i elektroniku. Nastupili su sa bandovima kao što su Red Snapper, Goldi, Nightmare Wax, te izdali 12 studijskih albuma. Koncertirali su po Europi(Mađarska, Češka, Francuska, Njemačka, Austrija...).


Black Hole Riders (SLO)-band sastavljen od veterana scene, koji su kilometražu nakupili po brojnim prekmurskim bandovima i nastupima u Sloveniji i Mađarskoj. Često sviraju po okolnim moto susretima.


Eklips (SLO)-prošle godine su izdali svoj album prvijenac i nastupili kao predgrupa Siddharti.


Uz odličan glazbeni program, festival će ponuditi široki spektar dodatnih besplatnih sadržaja; od radionica, sportskih aktivnosti, masažni i tatoo studio...U subotu je organizirana panoramska vožnja motorima, te mogućnost izleta po okolici(vidikovac Vinarium Lendava, Ocean Orchids Dobrovnik,…), tako da posjetiocima sigurno neće biti dosadno.


Naravno, na raspolaganju je besplatan kamping (100.000 m2 prostora), natkrivene površine kapaciteta 5000 posjetitelja, tuševi, WC...


Petroleum Beat Moto-Rock festival će tako već prve godine postaviti smjernice budućeg razvoja koje će pokazati da iduće godine možemo očekivati još veći open air festival u Lendavi i okolici.


Posjetite Petroleum Beat!


http://www.petroleum-beat.si


https://facebook.com/Petroleum-BEAT-Motorock-festival-Lendava/