MOONSPELL, THE FORESHADOWING, ELEINE, PH  - Ulaznice

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

PORTUGALSKE GOTHIC METAL LEGENDE MOONSPELL 4. LISTOPADA U ZAGREBAČKOM VINTAGE INDUSTRIAL BARU SA GOSTIMA THE FORESHADOWING, ELEINE I PHANTASMAGORIA


Portugalske gothic metal legende Moonspell će 04. listopada u sklopu „Road to Extinction“ turneje nastupiti u zagrebačkom Vintage Industrial Baru uz čak tri predgrupe; The Foreshadowing, Eleine i Phantasmagoria.


Moonspell su osnovani 1992. godine. Dvije godine kasnije objavljuju svoje prvo izdanje ''Under the Moonspell'', a godinu nakon ''Wolfheart'' sa kojima su uz Paradise Lost, Tiamat, Type O Negative,...utrli put gothic metala. Svjetski uspjeh su postigli u vrijeme ekspanzije gothic metala sredinom devedesetih sa albumima „Irreligious“ i „Sin – Peceado“ sa kojim su dospjeli do prvog mjesta portugalske top liste i hitovima „Raven Claws“, „Mephisto“, „Opium“, „Magdalene“, „2nd Skin“. Na ta dva albuma se Moonspell približavaju dark rock zvuku pa ih je prihvatila, pored metalske, i gothic publika.


Moonspell su objavili deset studijskih albuma, od kojih je posljednji, ''Extinct'', objavljen u ožujku prošle godine. Sa „Extinctom“ se Moonspell vračaju u svoje darkerske vode do toga da singl „Medusalem“ neodoljivo podsjeća na The Sisters Of Mercy, no u prepoznatljivom Moonspell ruhu. Promotivna turneja „Road to Extinction“ je još uvijek aktualna i u sklopu njenog petog nastavka će Moonspel svratiti 04. listopada u zagrebači Vintage Industrial Bar, dok će dan prije nastupiti u klubu Mostovna u Novoj Gorici, a dan kasnije u beogradskom Domu Omladine.


Kao gosti će na sva tri spomenuta koncerta nastupiti čak tri grupe; gothic doom metalci The Foreshadowing iz Rima koji predstavljaju svoj novi album „Seven Heads Ten Horns“ (Cyclone Empire Records), švedski symphonic metal band Eleine kojeg predvodi istoimena pjevačica i zagrebačke goth rock legende Phantasmagoria; tako da je ovo u biti pravi mali goth metal festival!


Početak koncerta je najavljen za 19 sati, a cijena ulaznica iznosi 150 kn u pretprodaji dok će ulaznice na ulazu koštati 170 kn.