Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Autor
LADISLAV PREŽIGALO

Dramaturg i redatelj
IGOR WEIDLICH

Glumi
SLAVKO SOBIN

Produkcija
B GLAD PRODUKCIJA

Dizajn
KRISTINA GUDAC

Trajanje: 1 sat i 10 minuta

Svečana premijera: 3. travnja 2017. u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Ja se kandidiram, vi plaćate! Pošten političar je nesposoban političar – samo su neki od političkih slogana koji će odjekivati Hrvatskom.

Slavko Sobin u novoj kazališnoj komediji „Političar“, autora Ladislava Prežigala, hrvatskoj će javnosti pokazati kako je to iza kulisa naše svakodnevne politike. Dok lijeve, desne, i one „srednje“ stranke počinju svoje političko nadmetanje u kojem je većini umjesto dobrobiti naroda na umu jedino vlastiti stolac, poznati glumac utjelovit će u ovoj dinamičnoj predstavi pet živopisnih likova koji preko koalicije žele ostvariti samo jedan cilj – ugrabiti fotelje.

Jedan mračni kut restorana, jedna politička misija i pet urnebesnih likova – seljačina, mladi revolucionar, ginekolog koji želi zaštititi neke svoje mutne poslove, stari politički lisac koji mijenja stranke kao kapute i ambiciozna direktorica jedne banke. Svi oni žele vlast i svi oni žele zbrinuti sebe. A sve ih utjelovljuje jedan glumac – Slavko Sobin.

Kako se rade političke koalicije i kakav je u stvari um prosječnog političara, ova urnebesna komedija demistificirat će izbore u Lijepoj Našoj i natjerati političare da se zamisle. Autor i glumac ne sumnjaju da će se mnogi u njoj i prepoznati. 

Osobe s invaliditetom ulaze besplatno, pratnja plaća punu cijenu ulaznice.
Djeca ne ulaze besplatno.