mnozil brass 2023 - Ulaznice

Mnozil Brass

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Austrijski brass fenomen Mnozil Brass nastupit će prvi put 12.3.2023. u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski s najnovijim spektaklom "Phoenix".

Početak prodaje ulaznica kreće u četvrtak, 1.12. u 10:00 sati

MNOZIL BRASS »Phoenix« ● Zagreb, Lisinski ● 12.3.2023

Mnozil Brass već tri desetljeća oduševljava brojne glazbene sladokusce u zemlji i inozemstvu. Mnozil Brass osnovan je 1992. godine u Beču i danas se smatra jednim od vodećih svjetskih puhačkih sastava čiji je izričaj između klasike, jazza i drugih glazbenih žanrova. Njihovi su astupi pravi doživljaj i s kazališne strane jer su ispunjeni komičnim scenama. Upravo zbog toga na svoje koncerte privlače sve generacije slušatelja, čak i one koji nisu upućeni u glazbu. Koncerti sedmeročlane grupe gotovo uvijek prerastu u iznimno uzbudljivo i zabavno glazbeno iskustvo.

Kad govorimo o Mnozil Brass, govorimo o jednoj od međunarodno najuspješnijih grupa na svijetu. Održe preko 100 koncerata godišnje na svim kontinentima, a već su svirali na najprestižnijim koncertnim pozornicama poput londonskog Royal Albert Halla, Berlinske Filharmonije i Konzerthausa u Beču. Većina predstava je rasprodana nekoliko tjedana unaprijed. Baš kao što su Thomas Gansch i njegovi kolege otvoreni u pogledu koncepta performansa, jednako su slobodoumni kada je riječ o pitanjima stila. S glazbenog vidika pokrivaju cijeli spektar. U jedinstvenom i višeslojnom zvuku predstavljaju sve - od jazza i popa do klasične glazbe i svjetske glazbe. Dok slušate i gledate ansambl Mnozil Brass, možete se zabaviti s glazbenim iskustvom na najvišoj razini. Možete čuti da se radi o sedam umjetnika koji dijele iste tonske vizije i razumiju kako svoju glazbu izvesti savršeno uz veliku dozu duhovitosti.

MNOZIL BRASS – "Phoenix"

Mnozil Brass ansambl je u svojih gotovo 27 godina postojanja opširno i s najvećom ozbiljnošću izvodio neozbiljne, skoro šašave programe. Novi program "Phoenix" iz temelja mijenja pravila igre: grupa će od sada ozbiljnu stranu života predstaviti s odgovarajućom dozom lakoće. Svi mali demoni koji im se veselo nađu na putu u njihovoj potrazi za istinom, plemenitošću i čistoćom bit će podvrgnuti vrištanju i trubljenju. Tko želi biti papskiji od pape? Zašto smo radije predatori, a ne plijen, i zašto se, dovraga, više zabavljamo noću nego danju? U novom programu ˝Feniks˝, Mnozil Brass dubinski i vješto se bavi tim pitanjima, uz prstohvat tobožnje mudrosti koja dolazi s godinama.

Grupa se sastoji od sedam glazbenih virtuoza:

Thomas Gansch - truba

Robert Rother - truba

Roman Rindberger - truba

Leonhard Paul - trombon

Gerhard Füßl - trombon

Zoltan Kiss - trombon

Wilfried Brandstötter - tuba


Osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima imaju besplatan ulaz. Pratnja plača ulaznicu.

Djeca do 6. godine ulaze besplatno ako sjede roditelju/skrbniku/pratitelju u krilu. Ako dijete zauzima mjesto, ulaznica se plaća po punoj cijeni.