Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

30. 8. 2017

MATIJA DEDIĆ, danas zasigurno  vodeći  hrvatski pijanista i jazz glazbenik, koji posljednjih godina svojim brojnim  nastupima na svjetskim pozornicama sve više osvaja i  međunarodnu glazbenu  scenu, predstavlja se zagrebačkoj publici s dva koncerta koji nose naslov MATIJA I PRIJATELJI, na kojima će ugostiti svoje prijatelje glazbenike s kojima surađuje dugi niz godina.

Treba napomenuti da je Matija, uz Gabi i Arsena, zaštitno lice Scene AMADEO na kojoj, u raznim kombinacijama, nastupa od 2000. godine od kada Scena AMADEO djeluje na zagrebačkom Gornjem gradu.

Na prvom koncertu njegove gošća će biti sjajna Lidija Bajuk, čija gitara i vokalna interpretacija uz Matijinu klavirsku pratnju daju njenoj izvedbi poseban, specifičan zvuk. Nastupit će i mlada nagrađivana kantautorica Sara Renar, koja od svoga prvog nastupa izaziva veliku pažnju publike i kritike. Njen osebujni glazbeni izričaj predstavlja nešto posve novo i originalno na hrvatskoj i regionalnoj  glazbenoj sceni.

Posebnu poslasticu zasigurno predstavlja nastup Merime Ključo, poznate europske i svjetske harmonikašice, čiju je sjajnu interpretaciju publika Scene AMADEO imala prilike slušati na njenim nezaboravnim koncertima sa Miroslavom Tadićem i na hrvatskoj praizvedbi njenog glazbenog dragulja, Sarajevske Hagade, prošloga ljeta. Matija i Merima predstavit će na koncertu neke od skladbi s Matijnog novog CD-a Potraži me u predgrađu.

 

31. 8. 2017

MATIJA DEDIĆ, danas zasigurno  vodeći  hrvatski pijanista i jazz glazbenik, koji posljednjih godina svojim brojnim nastupima na svjetskim glazbenim pozornicama osvaja i  međunarodnu jazz scenu, predstavlja se zagrebačkoj publici s dva koncerta koji nose naslov MATIJA I PRIJATELJI, na kojima će ugostiti svoje prijatelje glazbenike s kojima surađuje dugi niz godina.

Treba napomenuti da je Matija, uz Gabi i Arsena, zaštitno lice Scene AMADEO na kojoj nastupa od 2000. godine, od kada Ljetna scena AMADEO djeluje na zagrebačkom Gornjem gradu.

Na drugom koncertu pod nazivom MATIJA I PRIJATELJI njegovi gosti će biti izuzetan skladatelj i kolega pijanist Matej Meštrović, čiji koncerti i specifične izvedbe nikoga ne ostavljaju ravnoduušnim, Tedi Spalato, samozatajni pjesnik kojemu su more, ljubav i Split vječna inspiracija u njegovim glazbenim čarolijama koje uspješno spajaju dalmatinsku pjesmu, šansonu, jazz i elemente world musica, te Kristijan Beluhan, jedan od ponajboljih hrvatskih vokala, skladatelja i tekstopisaca.