Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

U POVODU STOGODIŠNJICE ROĐENJA FRANKA SINATRE

Masimo & Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije play Sinatra

subota, 4. srpnja 2015,. EX TDR (prostor bivše Tvornice duhana), Rovinj

 

Godine 1915. u Hobokenu, američkoj saveznoj državi New Jersey rođena je jedna od najsjajnijih zvijezda glazbene i filmske povijesti – jedan, jedinstveni, neponovljiivi Frank Sinatra. Oskarovac, dobitnik 11 Grammyja, jedan od najznačajinijih glazbenika prošlog stoljeća i najprodavanijih izvođača svih vremena. Njegova je popularnost ekvivalentna Elvisovoj, Beatlesima, Stonesima…  I što je možda i najbitnije – Frankov sjaj i karizma ne blijede ni danas, stotinu godina od njegova rođenja. Dostojno obilježiti godišnjicu zahtjevan je zadatak, ali istovremeno i vrlo izazovan. Kao logičan odabir da koncertno odaju počast, po mnogima najvećem pjevaču 20. stoljeća, nameću se Massimo i Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije. Dobitnik najviše Porina za mušku vokalnu izvedbu u pratnji orkestra 140-godišnje tradicije vrhunskog muziciranja upriličit će 4. srpnja na Rovinj Jazz Festivalu glazbenu čaroliju kakva se rijetko viđa. Massimo i 40 glazbenika Zagrebačke filharmonije izvodit će djela koja je Sinatra učinio bezvremenskim, u produkcijski dosad najgrandioznijem hommageu na ovim prostorima. Massimo će tako još jednom potvrditi svoju nenadmašnu vještinu interpretacije, a taj je put počeo ucrtavati još 2010. godine objavom live albuma “Massimo pjeva Sinatru”.

“Ususret stogodišnjici rođenja Franka Sinatre, glazbenika bez premca, prirodno se nametnula ideja da se ova značajna obljetnica zaokruži izvođenjem njegovih pjesama. Ovoga puta ‘Fly Me To The Moon’, ‘As Time Goes By“, kao i druge iz bogate Sinatrine pjesmarice, izvest ću uz  pomoć Zagrebačke filharmonije na koncertu u sklopu Rovinj Jazz festivala. Volio bih češće izvoditi taj repertoar jer svaki put na pozornici iskreno uživam. Nisam jednom izjavio da Sinatru smatram jednim od najvećih pjevača. Nadam se da ćemo uživati,  svi redom”, kazao je Massimo.

"I've Got You Under My Skin",  "The Lady Is A Tramp", "New York, New York", samo su neke od pjesama koje su utkane u živote brojnih generacija, ponajprije zahvaljujući izričaju najslavnijeg šarmera. Diljem svijeta obilježava se Frankova godišnjica, s idejom da njegova glazba, umjetnost i nasljeđe osvajaju i danas nesmanjenom žestinom.