Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

JEDAN OD NAJBOLJIH SVJETSKIH GITARISTA I AUTORA NASTUPA 5.5.2013.g.U ARENI ZAGREB

 

Jedan od najboljih svjetskih gitarista te "Glas I gitara " Dire Straitsa dolazi u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj će promovirati najnoviji album "Privateering". Turneja će započeti u travnju iduće godine i trajati će do srpnja 2013.g. U sklopu europske turneje posjetit će 25  zemalja, i održati ukupno 72 koncerta.

 

Mark Knopfler nedavno je primio najveće priznanje u Velikoj Britaniji, nagradu za životno djelo "Ivor Novello ". “Privateering” je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pjesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri.

 

"Što sam stariji to imam više inspiracije za pisanje pjesama, uživam u procesu stvaranja, snimanja albuma te nastupa uživo više nego ikad."

 

Knopfler i njegov osmeročlani bend ne mogu dočekati početak turneje.

 

"Kada odlazim na turneju osjećam se kao kapetan malog ratnog broda, a na turneji uživam u zajedništvu i druženju sa svojim bendom".

 

Mark je svoj prvi solo album "Golden Heart "izdao 1996.g., a najplodnije razdoblje njegove karijere bilo je u prvih 10 godina 21. stoljeća. U tom period izdaje nevjerojatnih 7 solo albuma pod etiketom izdavačke kuće Universal Music.

 

·     Golden Heart (1996)

·     Sailing To Philadelphia (2000)

·     The Ragpickers Dream (2002)

·     Shangri-La (2004)

·     All The Road Running (2006)

·     Kill To Get Crimson (2007)

·     Get Lucky (2009)

 

Pored novog materijala, Marku ne smeta kada ga publika na koncertima traži da izvodi starije Straits pjesme i sa zadovoljstvom ih i dalje izvodi.

 “Stare pjesme Straitsa obilježile su živote mnogih. Naravno, unosim neke promjene u sviranju tu i tamo kako bih ih održao živim i smislenim kao i udaljio od kabaretskog izvođenja,ali postoje upečatljivi instrumentali kao na kraju pjesme “ Sultans ”, koje ako ne odsviraš na pravi način sam tekst ljudima neće stvoriti kompletan ugođaj. Volim svirati stare pjesme. Napisao sam ih i ljudi ih vole  čuti, i to je to.”

 

Ne samo da je Mark neiscrpan izvor novih pjesama, na turneji je konstantno kako bi predstavio fanovima svoje nove albume od Amerike do Europe.

Hvaljen kao jedan od najvećih gitarista svih vremena, Mark je prodao više od 120 milijuna albuma uključujući  Dire Straits i solo karijeru, a 2012.godine obilježava 20 godina od zadnjeg nastupa Dire Straitsa.

Višestruki dobitnik nagrade "Grammy" kao pjevač i tekstopisac za Dire Straits-e, Knopfler  savršeno kombinira tekstove sa dionicama gitare i stvara bezvremenske hitove poput “Money For Nothing,” “Sultans Of Swing,” “Romeo and Juliet ” and “Walk of Life.”

Osim što je producirao albume za Bob Dylana i Randy Newman, umjetnik je snimao glazbu za filmove poput  "Cal"," Local Hero", "Princess Bride" i "A Shot at Glory".

 

Cijene ulaznica su:

 

Vip parter        330 kuna

Parter I             300 kuna

Parter II              270 kuna

Donja tribina     300 kuna

Vip loža              550 kuna

 

 

Ulaznice za koncert jednog od najvećih gitarističkih virtuoza u prodaji su od 12.09.2012.g na svim prodajnim mjestima sistema  Eventim, te na www.eventim.hr