Ljeto u MSU 2020

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Odgođen koncert Ede Maajke na Ljetu u MSU

Zbog trenutne situacije u kojoj se bilježi sve veći broj slučajeva zaraze koronavirusom i sigurnosti naših posjetitelja, Muzej suvremene umjetnosti prebacuje za početak rujna koncert Ede Maajke, posljednji u sklopu Ljeta u MSU 2020., koji je trebao biti na rasporedu ovu subotu, 18. 7. u 21 sat.

Naknadno ćemo vas obavijestiti o novom datumu koncerta. Kupljene ulaznice vrijedit će za novi termin koncerta, a ukoliko želite povrat novca možete ga ostvariti u idućih 14 dana na mjestu gdje ste ih i kupili - preko sustava Eventim i na blagajni MSU-a.

Hvala na razumijevanju u ovim, za sve nas, specifičnim okolnostima.


U sklopu Ljeta u MSU održana su 3 vrlo uspješna od planirana 4 koncerta. LADO Electro imao je prvi nastup 27. 6.,Tamara Obrovac Quartet 4. 7., a Mile Kekin je nastupio 11.7.

Svi programi Ljeta u MSU izvodili su se uz pridržavanje svih preporuka za održavanje kulturnih programa i manifestacija Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U sklopu Ljeta u MSU moći ćete pogledati izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“. Velika multimedijska izložba „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ može se pogledati u subotu od 11 do 21 sat. Izložba je posvećena slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine, koja je kroz šest desetljeća proizvela više od dvije tisuće animiranih, dokumentarnih, edukativnih i igranih filmova te reklamnih spotova. Ovoj povijesti pripada globalno prepoznatljiv fenomen Zagrebačke škole crtanog filma, zatim više od 500 nagrada, među kojima posebno mjesto zauzima prestižna nagrada Američke filmske akademije Oscar za najbolji animirani film dodijeljena 1962. godine „Surogatu“ Dušana Vukotića.

Uz izložbu, u 20.30 sati očekuje vas velebnogenijalan performans Ivana Meseka. Performans nakon kojeg ništa više neće biti isto. Kulturni događaj sezone. To se ne propušta.

Također, već tradicionalno, u dvorani Gorgona MSU-a moći ćete pogledati projekcije najboljih filmova MSU kina, a ovoga puta u 19 sati prikazujemo makedonski dokumentarni film "Medena zemlja", redatelja Tamare Kotevske, Ljubomira Stefanova. Medarica Hatidže živi u izoliranom makedonskom planinskom selu sa svojom majkom. Njihov težak, ali harmoničan suživot neočekivano uzdrma dolazak novih susjeda. Mnogobrojna i glasna nomadska obitelj uzgajivača pčela, predvođena beskrupuloznim ocem Huseinom nastanjuje svoju kamp prikolicu pored Hatidžine kamene nastambe čime poremeti njezin svakodnevni život. "Medena zemlja" vizualno je impresivan film u kojem se ogleda povezanost čovjeka i prirode, ali i njegova beskrupulozna eksploatacija i zanemarivanje u slijepoj utrci za maksimiziranjem profita. Film je nominiran za nagradu Oskar u dvije kategorije: za najbolji dokumentarni film i za najbolji strani film.

Preporučamo da ponesete svoju masku zbog poštivanja epidemioloških mjera.

MSU se pridržava svih preporuka za održavanje kulturnih programa i manifestacija Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a

Autorica umjetničkih akcija i performansa: Ana Škegro

Kustosice izložbe Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma: Vesna Meštrić i Snježana Pintarić

Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković

Asistentica producenta: Miranda Herceg

Projekt podržali: Turistička zajednica grada Zagreba

Sponzor: Zagrebačka pivovara

Medijski pokrovitelji: Radio Yammat, T- portal, Muzika.hr, RTL i CMC