Ljeto u MSU 2016  - Ulaznice

I treću godinu za redom Zagreb pokazuje da svoja ljeta najžešće živi na krovnoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

 


VAŽNO: KONCERT PAVELA JE POMAKNUT NA TERMIN U 23:00 H ODNOSNO ODMAH NAKON ZAVRŠETKA UTAKMICE  HRV. REPREZENTACIJE!


Ljeto u MSU ove godine u grad stiže 16. lipnja, prvim u nizu od šest koncerata, popraćenih ciklusom Best of Metropolis i pet projekcija nekih od ponajboljih nagrađivanih europskih filmova iz protekle tri godine.

Osam tisuća posjetitelja prošlo je prošle godine kroz glazbeno filmske subotnje avanture tijekom mjesec i pol. Ove godine maratonski party počinje u četvrtak 16. lipnja nastupom žilavog poljskog underground spektakla Kormorany, benda koji je na scenu prvi put stupio još početkom 1980-ih, koji je u turbulentnim vremenima "Solidarnosti" doista birao gdje će nastupati; po tunelima, gradilištima, nacističkim bunkerima, ne bi čovjek vjerovao, čak i crkvama, pa i u uobičajenim koncertnim dvoranama.

Subotnji red svirki potom otvara Pavel 25. lipnja, a onda slijedi domaće jednomjesečno bombardiranje decibelima ravno iz električnih gitara. Upravo za dušu MTV generacije. I sve one koji se tako osjećaju. Prvo vječno mladi Pips Chips Videoclips, zatim nepoderivi Let3, TBF sa svojim nenadmašnim dijagnosticiranjem društva u stihu i beatu i Psihomodo Pop za kraj već duboko u ljetu 23. srpnja.

Ulaznice nabavite na blagajni MSU-a te na www.eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima, a za Pavel, ukoliko ih budete kupovali na bilo kojoj od 105 benzinskih crpki Petrola, dobit ćete i 10 posto popusta. Deviza Ljeta u MSU-u prošle je godine bila da je svaki koncertni dan bio cjelodnevni praznik kulture, pa će ulaznica za Pavel vrijediti istog dana i za upat u Art-kino Metropolis u sklopu MSU-a, na projekciju španjolske humoristične drame "Savršen dan", priču o tome što se dogodi kad trojica iz Liječnika bez granica dolaze u bosansko selo riješiti problem zagađenog bunara.

Uoči nastupa Pipsa 2. srpnja Metropolis će prikazati talijansku dramu "Mladost", film o suočavanju dvojice 80-godišnjaka s budućnosti (!) koji je 2015. osvojio Europsku filmsku nagradu za najbolji film. A onda spektakl. Let3 će binu na krovnoj terasi okupirati 9. srpnja tek nakon što odgledate Matanićev "Zvizdan", film koji su nagrađivali žiriji i Cannesa i Zlatne Arene prošle godine.

TBF je na meniju krovne terase 16. srpnja, kratko nakon posljednje projekcije francuskog filma "Lijepi dani" o tome kako je novopečena umirovljenica ispunila vrijeme kompjuterskim tečajem na kojem je od života dobila i osnove iz poznavanja modernih tehnologija, ali i najozbiljniju životnu dramu. I na kraju, Psihomodo Pop subotu 23. srpnja dijelit će s projekcijom francuskog filma "Vikendi", ekranizacijom kaosa koji nastane nakon krive rakcije na nesporazum na parkiralištu supermarketa, humorističnom dramom u kojoj i netko nekoga ostavi i prijatelji okreću leđa, ali i koja objašnjava da nikad nije gotovo sve dok nije gotovo.

Festival Ljeto u MSU ove godine prate Turistička zajednica grada Zagreba. Mr. Jack zna da glazba, baš kao i on, zbližava ljude, stoga se i ove godine odazvao pozivu i ljetuje u MSU-u! Kako su, od riječi važnija djela koja ih prate, za svoje prijatelje pripremio je brojna iznenađenja. Otkrivamo ih uskoro, jer je Ljeto iza ugla!