Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

„Neka sjaji sunce svima, di još našeg roda ima“, koncert je najavljen 26.04. s početkom u 20.00h u Ilirijinom Arsenalu.

U godini u kojoj obilježava 70. obljetnicu svog umjetničkog djelovanja Ansambl LADO je pripremio dvosati program sastavljen od 16 plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećama žive u iseljeništvu.
Tijekom svoje burne prošlosti, osobito u razdoblju između 15. i 17. stoljeća, Hrvati s teritorija današnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine uslijed vojnih djelovanja potražili su spas izvan svoje domovine, nastanjujući područja na kojima su se zadržali do danas. Kroz sva ta stoljeća, odvojeni od matice, očuvali su svoj identitet i svoju tradicijsku kulturu. Stoga upravo njima Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO posvećuje svoju rođendansku sedamdesetu sezonu djelovanja.“, napominje umjetnički voditelj Ansambla LADO Andrija Ivančan te ističe kako sam naziv programa poziva sve narode u zemljama koje nastanjuju Hrvati na ljubav, mir, toleranciju, uvažavanje i građenje mostova između naroda i njihovih kultura.

Publika će, uz vrhunske izvedbe više od pedeset umjetnika Ansambla LADO, imati prilike uživati u raznolikosti i bogatstvu narodnog ruha koji na osobit način dočarava život i običaje Hrvata izvan domovine.

U 70 godina postojanja, iza Ansambla LADO je više od 5000 nastupa u Hrvatskoj i diljem svijeta za koje su osvojili brojne nagrade i nailazili na nepodijeljeno oduševljenje publike i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina.

Ulaznice možete kupiti preko Eventim.hr po cijenama:

100 kn - parter – (sjedenje)

120 kn - VIP
(uklj. stol sa stolicama, uz ogradu na galeriji

Osobe s invaliditetom ulaze besplatno.
Djeca do 12 godina ulaze besplatno.
VIP stol uključuje stol sa sjedećim mjestom.