TOM JONES  - Ulaznice

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

TOM JONES Live 201121.11.2011. – Arena Zagreb


Nakon nekoliko desetljeća čekanja Tom Jones dolazi u Zagreb! Ponosno najavljujemo nastup najveće glabene legende u zagrebačkoj Areni, 21. Studenog 2011. u sklopu  Praise & Blame  europske turneje.Karijera ovog neodoljivog šarmera, koja traje punih 46 godina, je doista nevjerojatna; uz konstantan rast njegove popularnosti tijekom godina, najbolje kritike u karijeri dobio je upravo za poslijednji album, Praise & Blame (Island/Lost Highway/Universal) i to u dobi od čak 70 godina.


Kritike diljem svijeta su jednoglasne u divljenju ovom snimljenom uradku kao I ‘live’ nastupima koji naprosto oduzimaju dah.   Praise & Blame album je napravljen u studiu Petera Gabriela u Engleskoj, a snimljen je kao ‘live’ nastup. Proucirao ga je Ethan Johns, čovjek koji je surađivao sa mnogo velikih glazbenika (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini). Nastupajući na festivalima I u dvoranama diljem Velike Britanije I Europe, Tom dovodi Praise & Blame obožavateljima posvuda u sklopu spektakularne turneje u 2011. godini.


Tom Jones je jedan od rijetkih izvođača koji sa punih 70 godina nastupaju po koncertima, odlaze na turneje I snimaju albume, a u isto vrijeme izgledaju odlično I puni su energije. Iako je najpoznatiji po legendarnim pjesmama poput It’s Not Unusual, Kiss, Delilah, What’s New Pussycat, I’ll Never Fall In Love Again and If I Only Knew,  on je prvenstveno roker sa istinskim ritmom bluesa I soula. Tom Jones je poput vrhunskog vina, što je stariji, to je bolji. Tome ide u prilog činjenica da je album Reload, objavljen 1999.  bio njegov najprodavaniji album (5 milijuna), 2004 je objavio rock and roll album sa Jools Holland, 2008. snimio je studijski album 24 Hours, koji je dobio fantastične kritike a tada je I nastupao u našoj blizini, u Beogradu pred prepunom Arenom. I, naravno, tu je 2011. i Praise &Blame koji je pokupio najbolje kritike njegove 45-godišnje karijere.Toma je 2006.godine engleska kraljica proglasila vitezom. Njemu je to velika čast koju strasno njeguje i održava. Ostali uspjesi u 44-godišnjoj karijeri uključuju primanje BRIT Award za izniman doprinos glazbi, nagradu Silver Clef za životno djelo, a u 2009. dobiva "Hitmaker" nagradu od Američke Kuće Slavnih. Sliejdeće godine dobio je prestižnu nagradu u Velikoj Britaniji - Music Industry Trust Award. Njegov lik pojavljuje se u animiranom obliku u The Simpsons, Duck Dodgers, The Emperors New Groove¸; druge filmske uloge uključuju ulogu u Tim Burtonovom filmu Mars napada te u filmu Agnes Brown Angelice Houston.


Koncert je sjedećeg tipa a u prodaji je samo 8 000 ulaznica. Sir Tom doista je živa legenda.


Dobrodošao je i cijenjen u mjestima diljem svijeta, od urbanih klubova, preko mjesta za izbedbu scenskih umjetnosti do velikih arena. Njegove spektakularne izvedbe obuhvaćaju i miješaju nekoliko glazbenih razdoblja i žanrova, ne poznaju klasne razlike, privlače mlade i stare, muške i ženske, obuhvaće i glavne i rubne tokove. Kum moderne duše, Sir Tom je uvijek pjevao snažne pjesme, njegov glas je još uvijek - moćan!