klapa sufic 2023 zagreb - Ulaznice

Klapa Šufit - 30 godina

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

„Ne diraj moju Ljubav“ – Jubilarni koncert

KLAPA ŠUFIT

&

Zorica Kondža - Tanja Žagar - Tedi Spalato

Prodaja ulaznica od 23.studenog u 12 sati

www.eventim.hr


Autori uspješnice „Ne diraj moju ljubav“ pregledanu više od 40 milijuna puta na You Tubeu

Ovogodišnja sezona koncerata u KD Vatroslav Lisinski počinje spektakularnom večeri klapskog pjevanja. Ova tradicionalna hrvatska vokalna glazba, koju je UNESCO uvrstio na popis nematerijalne baštine Europe, 1. veljače predstaviti će se u najsjajnijem izdanju jubilarnim koncertom klape Šufit.


Klapa Šufit ove godine slavi 30 godina od osnutka, a svoj rođendanski koncert proslaviti će upravo u KD Vatroslava Lisinskog 1.veljače 2023. godine.

Osim bogatog opusa pjesama koje su hit za hitom, posebno se ističe pjesma „Ne diraj moju ljubav“ s kojom su postali rekorderi po pregledu na You Tubeu i to ne u klapskoj kategoriji već i u pop kategoriji. Brojka od 40 milijuna pregleda za pjesmu koja je stara 10 godina, a danas je aktualna kao i onda kada je nastala samo govori o kvaliteti i klasi u kojoj se nalaze ovi izvanredni glazbenici.


Njihova je najizvođenija pjesma, pokreće more emocija u čovjeku i svojom mekoćom i senzualnošću ušla je u gotovo sve domove u Hrvatskoj i šire. Ne radi se o klasičnoj interpretaciji klapske pjesme, ali ovaj moderan način izvođenja postao je u iznimno kratkom roku ultimativni klapski hit.


Klapa, koja je svrstana u sami vrh klapskog pjevanja i čije su pjesme dio hrvatskog glazbenog tradicionalnog nasljeđa, svoje će obožavatelje povesti na povijesni put njihova stvaralaštva dug trideset godina. Posebni gosti na koncertu njihovi su „stari“ znanci i suradnici . Naša diva Zorica Kondža, glazbenica besprijekornog glasa i duge glazbene karijere, zatim Tedi Spalato hrvatski kantautor, skladatelj i glazbenik poznat po mirnim dalmatinskim šansonama, te Tanja Žagar, slovenska pjevačica i pijanistica koja je s klapom Šufit izdala pjesmu „Za cili život“.


Klapa Šufit nastala je u potkrovlju jedne gimnazije s talentiranim srednjoškolcima koje je okupio Tomislav Veršić još davne 1992. godine ,a već 1994. su pripremali svoj prvi nastup na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Nastavili su s djelovanjem predstavljajući se na festivalima i s vremenom postali jedna od najpopularnijih klapa. Tri godine za redom bili su pobjednici Omiškog festivala i svrstali se u sam vrh klapskog pjevanja.

Dobitnici su mnogih nagrada, od Porina do nagrade za izuzetan doprinos dalmatinskom klapskom pjevanju . Ova klapa u sastavu devet stalnih članova još od 2003. godine pod umjetničkom palicom Jasminka Šetka postigla je ogroman uspjeh u samostalnim nastupima, nizajući koncerte za koncertima u Hrvatskoj ali i Njemačkoj, Italiji, BiH , Francuskoj, a koncertom u St. Petersburgu prikazali su Dalmaciju kao atraktivnu destinaciju .


Pjesma je na repertoaru Na koncertu u KD Vatroslava Lisinskog pjevati će repertoar najpoznatijih pjesama poput „Ne Diraj moju ljubav“, „Proplakat će srce“, „Samo jedan Pogled „ i mnoge druge, osnaženi divnim gostima Zoricom Kondžom, Tedijem Spalatom i Tanjom Žagar.


Prodaja ulaznica za ovaj jubilarni koncert imena „Ne diraj moju ljubav“ kreće u srijedu 23.studenog od 12 sati


Osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima ulaze besplatno, pratnja plaća punu cijenu ulaznice.

Djeca do 6 godina ulaze besplatno ako sjede u naručju roditelja/staratelja.