Kiril Djaikovski

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Osobe s invaliditetom ulaze besplatno, uz prethodnu najavu.
Djeca do 7 godina ulaze besplatno.


 


RTL MUSIC PREDSTAVLJA


DJAIKOVSKI


Feat. TK WONDER & LION D


SUBOTA, 2.11.2019. TVORNICA KULTURE


Miljenik hrvatske publike, DJ i renomirani glazbenik punog imena Kiril Džajkovski vraća se u Zagreb nakon dvije godine i to na veliku pozornicu Tvornice Kulture!


Kroz više od 20 godina glazbenog stvaralaštva, tijekom kojih je s čuvenim makedonskim redateljem Milčom Mančevskim osnovao bend Bastion te bio član grupe Leb i Sol, u sam vrh najcjenjenijih umjetnika istočno-europske scene Djaikovski (Kiril Džajkovski) se smjestio kao začetnik globalnog fenomena poznatog kao Balkan Beat.


Uvođenjem balkanskog etno zvuka u glazbene electro-trendove popularizirao je ne samo prostor odakle potječe već ujedno i probio granice, i to nastupima na nekim od najvećih europskih festivala, poput Pohode, Woodstocka, Exit Festivala, Repercussion Festivala, Rock for People, Latino Roc, Sziget, Gypsy Jazz Festival. 


Djaikovski se na hrvatsku scenu vraća s nizom novih izdanja i svježim konceptom nastupa uživo. Već dobro poznatom eksplozivnom nastupu Djaikovskog i pratećeg benda, sada se pridružuje i pjevač/reper David Lion (Lion D), rame uz rame s već dobro poznatom pjevačicom TK Wonder.


Ovaj novi koncept još više pomiče granice Balkan beata, spajajući ga s glitch-hopom i glazbenim utjecajima Jamajke, recept je za osvajanje svjetskih pozornica i poziv publici da traži još.


Ususret velikoj turneji planiranoj za 2020.godinu, hrvatska će publika imati prilike premijerno čuti novi materijal, upoznati nove prateće glazbenike i plesom uploviti u studeni!