JETHRO TULL - Ulaznice

JETHRO TULL  - Ulaznice

Podaci o događaju

JETHRO TULL

Subota, 3. lipnja 2023

DVORANA TIVOLI


Bend Jethro Tull jedan je od najvećih rock bendova, te predstavlja jedinstvenu pojavu u povijesti popularne glazbe. Protagonist grupe Ian Anderson prvi je povezao flautu s rock glazbom. Pjesme su mješavina hard rocka, bluesa, jazza i stare narodne tradicije sa sjevera Britanskog otočja. Sredinom 1970-ih bili su jedna od najuspješnijih rock grupa – suparnici su im bili Led Zeppelin, Elton John i Rolling Stones.

U ljubljanskoj Hali Tivoli prvi su put nastupili 15. travnja 1975., a tamo su se vratili još jednom, točnije u svibnju 2000. Četiri godine kasnije, 2004., Ian Anderson vratio se u Ljubljanu, točnije za koncert Tinkare Kovač u Cankarjevom domu gdje je nastupio je kao poseban gost. Nakon toga Tinkara se pridružila Ianu i njegovim raznim bendovima u Austriji, Italiji i Hrvatskoj još deset puta.

Progresivni rockeri su 28. siječnja 2022. objavili svoj 22. album pod nazivom The Zealot Gene za Insideout Music. Album se odmah uspio probiti među deset najprodavanijih albuma britanske glazbene ljestvice, gdje je zauzeo ukupno 9. mjesto. Tijekom karijere izdali su 30 studijskih i live albuma, koji su prodani u više od 60 milijuna primjeraka. Iza njih je više od 3000 koncerata, koje su odsvirali u 40 zemalja, odsvirali su 100 koncerata godišnje.

Godine 1968. grupa mladih glazbenika iz Velike Britanije, s velikom željom za stvaranjem kao sredstvom za preživljavanje, odlazi iz rodnog Lutona u sjeverni dio Londona. Dijelili su ljubav prema blues glazbi i istraživanju drugih glazbenih žanrova. Vrlo brzo počeli su dobivati ​​malobrojnu, ali vrlo oduševljenu publiku. Nastupali su u raznim pubovima i klubovima u južnoj Engleskoj. Proboj je došao nastupom u tada poznatom klubu Marquee u londonskoj četvrti Soho.


Ian Anderson: flauta, vokal i akustična gitara

Joe Parrish-James: gitara i vokal

Scott Hammond: bubnjevi

John O'Hara: klavijature i vokal

David Goodier: bas gitara i vokal