Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

NOSTALGIČNO GLAZBENO PUTOVANJE:                                        KONCERT „INDEXI I PRIJATELJI“ U ZAGREBU!

 

Koncert posvećen legendarnoj sarajevskoj grupi  3.listopada u  koncertnoj dvorani V.Lisinski!

 

Koncertni spektakl "INDEXI I PRIJATELJI – DA SAM JA NETKO" i hommage kultnom sarajevskom bendu Indexi vraća se na pozornicu koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“ 3. listopada 2018. godine. Ponovno se u Zagrebu okupljaju muzičari i članovi Indexa, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu još od 2007., uz uvijek rasprodane dvorane i bezvremenske pjesme Indexa koje obožavaju sve generacije publike.

Indexi su najdugovječnija i najznačajnija bosanskohercegovačka pop rock grupa i jedna od najboljih ex-yu  grupa koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine. U tom su razdoblju objavljena dva studijska albuma, 27 singlova, te 12 kompilacijskih albuma, no poznato je i to da je više njihovih pjesama do sada nije objavljeno. Prvi nastup Indexi su imali u jesen 1962. u sarajevskom Domu milicije. U početku su svirali instrumentalnu muziku i to obrade svjetskih hitova svojih uzora The Shadows, The Kinks i Cliffa Richarda a kasnije su počeli snimati i svirati i svoje pjesme. Posljedni koncert Indexa održan je u Banja Luci, u dvorani Borik 5. svibnja 2001. Nenadmašni pjevač Davorin Popović umro je 18. lipnja 2001 i od tada grupa prestaje da postoji. Gitarist Slobodan Bodo Kovačević je umro 22. ožujka 2004. godine, bubnjar Đorđe Kisić 25. studenog 2005.

I ove će godine na koncertu svirati nekadašnji članovi kultnih Indexa - Fadil Redžić, (bas gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač(klavijature), Peco Petej (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara).  Neke od pjesme Indexa: „Da sam ja netko“, „Sanjam“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Svijet u kojem živim“, „U jednim plavim očima“, „Plima“ i mnoge druge, pjevat će vrsna pjevačka imena: – Dado Topić,  Branko Đurić-Đuro, Massimo, Neno Belan, Mladen Vojičić-Tifa, Hari Mata Hari, Giuliano, Boris Novković, Zoran Predin, Dejan Cukić, Jasna Gospić-Sparavalo, Seid Memić Vajta…..