HARTERA8 FESTIVAL  - Ulaznice

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

HARTERA 8
19.-21.07.2012

Hartera je respektabilan trodnevni festival koji je u svojih dosadašnjih 7 izdanja pred oko 35000 gostiju predstavio 200-tinjak nevjerojatno raznovrsnih izvođača i performera iz regije i svijeta, te brojnim popratnim događanjima i unikatnim uređenjem prostora zaradio titulu drugačijeg i posebnog. Smještena je u strogom centru grada (10 minuta hoda) duboko u kanjonu rijeke Rječine što omogućava cjelonoćnu zabavu, što je prava rijetkost za gradske festivale na ovim prostorima, a i šire.

Glavni gosti ovogodišnjeg izdanja festivala

LAURENT GARNIER presents LBS

Laurent Garnier i njegov LBS show prodrmati će zidine stare tvornice papira svojim frenetičnim četverosatnim nastupom prvi dan festivala. Platforma s puno prostora za posve slobodno izražavanje i improvizaciju postavlja neke nove standarde i briše granice između DJ seta i live izvedbe, dajući mogućnost ovom francuskom trojcu da oboružan klavijaturama, samplerima i čitavim spektrom drugih mašina vodi publiku na jedinstveno glazbeno putovanje.

Techno, house, dub, jazz, disco, dubstep, acid, zapravo sve što će plesače držati napetima naći će mjesto u njihovom suludom mashupu koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Uz to, nema sumnje da će se na repertoaru naći i niz elektroničkih klasika poput 'Acid Eiffel', 'Crispy Bacon' i 'The Man With The Red Face', koje će Laurent, Benjamin i Stephane predstaviti publici u jednoj posve novoj dimenziji.


GUSGUS

Originalno nastao 1995. kao multimedijalni kolektiv, islandski bend Gus Gus se tijekom godina etablirao kao jedan od najpoznatijih i najuzbudljivijih "živih" izvođača plesne elektronike, s preko pola milijuna prodanih albuma i kultnim uspješnicama poput 'David' i 'Moss'. Okosnicu projekta danas čine President Bongo, Biggi Veira i Daniel August, trojac čija glazbena kreativnost nema granica, što su možda najbolje dokazali na aktualnoj ploči 'Arabian Horse', snimljenoj u posebno konstruiranom studiju na izoliranom imanju usred islandskih polja lave!

Na njoj su usavršili hod po tankoj granici između modernog popa i klupske glazbe, podsjećajući nas uz to na house ranih 90-tih, ali i urbani soul u maniri Massive Attacka. Oni koji su ih već negdje gledali uživo, znaju s koliko očaravajućih emocija i energije zavode publiku, svi drugi imaju za to priliku na drugom danu Hartere!


AZARI & III

Kanadski kvartet Azari & III odgovoran je za najveće prošlogodišnje plesne bombe, na krilima kojih su u stalnoj potražnji klubova i festivala diljem svijeta, pa i pop zvijezdi poput Madonne, koja ih je angažirala kao predgrupu na svojoj sjevernoameričkoj turneji. Dinamo Azari i Alixander III reputaciju su izgradili na underground sceni Toronta, a potom uz pomoć dvojice vokalista, Fritza Heldera i Starving Yet Fulla, revitalizirali stari house zvuk s primjesama disca i popa, te senzualnim grooveom natjerali plesne podije na nesputano uživanje nalik onom iz zlatnih vremena klupske kulture.

Obožavani od strane kritike koja nije štedjela hvalospjeve na eponimnom albumu prvijencu i traženi od strane kolega glazbenika kao remikseri (Robyn, Cut Copy, Booka Shade, Creep, Health, Sam Sparro...), Azari & III ono najbolje od sebe daju publici na živim nastupima. Nakon nastupa na ovogodišnjim izdanjima festivala poput Sonara, Loveboxa, Huricanea i Werchtera, tajanstvena četvorka donosi erupciju hedonizma i na Harterinu veliku pozornicu!


ASIAN DUB FOUNDATION SOUND SYSTEM

Legendarna glazbena institucija Asian Dub Foundation u Sound System postavi nije samo povratak korijenima tog društveno angažiranog kolektiva, već i nastavak tradicije prisutne na britanskoj sceni još iz davnih 60-tih. Kombinacija live nastupa i DJ seta pojačana MC-em predstavlja ADF repertoar obogaćen ekskluzivnim, neobjavljenim materijalom i rijetkim dubplateovima. Kroz kolaž sastavljen od reggae, bhangra, drum n bass i rap zvuka provlači se ista poruka kojom je ADF više puta obišao svijet i lomio najveće festivalske pozornice s Radioheadom, Beastie Boysima i Primal Screamom. Oštra i brutalno iskrena, poruka koja kaže da se glazbom svijet može promijeniti i učiniti boljim mjestom!


GESAFFELSTEIN

Gesaffelstein je trenutno najistaknutiji predstavnik francuske elektronske scene, koji svoj prošlogodišnji boom može zahvaliti svojim izdanjima za poznatu kanadsku izdavačku kuću Turbo DJ-a i producenta Tige, te svom energičnom live nastupu s kojim je ovaj mračni electro šarmer postao neizostavni dio lineupova velikih festivala diljem Europe i Sjeverne Amerike. Uz povremene suradnje s imenima poput Boys Noizea, Erola Alkana, The Hackera, Duck Sauce i Lanom Del Rey, zajedno s prošlogodišnjim Harterinim gostom Brodinskim vodi projekt Bromance s kojim također bilježi velike uspjehe.


RAMBO AMADEUS

Antonije Pušić, znan i kao Rambo Amadeus, poznat je po svojim porukama, da ne kažemo kritikama društva, zapakiranim na samo njemu svojstven način. Višegodišnji ambasador UNICEF-a, tvorac kovanice turbofolk i jedan od općenito najcitiranijih umjetnika s ovih prostora pravi je mamac za sve ljubitelje žive svirke, u kojoj se isprepliću blues, soul, funk, folk i elektronika. Nismo sigurni bavi li se privatno još uvijek jedrenjem, ali svakako znamo da je već samo on dovoljan razlog da dojedrite u Harteru i u subotu 21. srpnja!

Uz navedene, u tri dana festivala nastupiti će i beskompromisni pjesnik, pisac, gitarist i perfomer Damir Avdić, kultni beogradski Darkwood Dub, zagrebački indie bend Svadbas, trenutno vrlo popularni zagrebačko-splitski trio Dječaci, Ruiz, ABOP, Highland Brothers Inc. i mnogi drugi.

Uz glazbeni dio, očekuju vas i brojne instalacije, performansi, kulinarski show Njoki Di Hartera i buvljak.

Cijena festivalske ulaznice je 250kn u pretprodaji, dok će na ulazu iznositi 280kn. Uskoro će u pretprodaju i jednodnevne ulaznice, po cijeni od 150kn za četvrtak i petak, te 80kn za subotu, dok će na ulazu cijena biti po 180 kn za četvrtak i petak te 90kn za subotu.

Ove godine Hartera se širi i na mobilne medije! Tako je pripremljena ambiciozna mobilna aplikacija koja donosi mnoštvo zanimiljivosti i zabave. Aplikacija će, osim uobičajenih informacija o festivalu (info o izvođačima, timetable/raspored nastupa i pozornica itd.) omogućava download i čitanje stripa Radio Isus. U sklopu te stripovske priče aplikacija sadrži i interaktivne mini igre vezane uz strip, odnosno likove i sadržaje koji se pojavljuju u stripu koje se izvode putem "augumented reality" i "face recognition" tehnologija koje su već neko vrijeme hit u svijetu. Tako će jedna od nagradnih igrara 'uposliti' korisnike aplikacije i tražiti do njih da budu kreativni te šalju svoje najzanimljivije fotografije preko kojih će se u aplikaciji automatski postavljati lica likova iz stripa. Detaljnije o tome na www.hartera.com.

Prezentacija aplikacije:
http://www.youtube.com/watch?v=H01HPP4SOPQ