Harlem Gospel Choir

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima ulaze besplatno uz prethodnu najavu.
Djeca do 5 godina ulaze besplatno, no moraju sjediti u krilu.

Jedan od najpoznatijih svjetskih gospel zborova – Harlem Gospel Choir, nastupit će 23. prosinca u zagrebačkoj K.D. Vatroslava Lisinskog.

Zbor će u glavni grad Lijepe naše doći u punom live sastavu i nastupit će uz pratnju benda. Iza sebe imaju nastupe diljem svijeta, a također su bili dio turneje skupine U2, nastupili za Nelsona Mandelu, kao i na inauguraciji američkog predsjednika Baracka Obame.

Allen Bailey Production vas poziva da se pridružite pravom blagdanskom raspoloženju uz Harlem Gospel Choir koji će nam ove zime u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski prirediti nezaboravan koncert. Između ostalog izvest će i repertoar najpoznatijih božićnih (Silent Night, God Bless the Child), crnačkih duhovnih pjesama (Happy Day, Amazing Grace) te posvetu glazbenom opusu legendarnog Princa.

Harlem Gospel Choir je osnovan 1986. u njujorškom Harlemu; utemeljitelj zbora Allen Bailey je uspio svoje, tada već više od dva desetljeća dugo iskustvo, u zabavnoj industriji oplemeniti osnivanjem Harlem Gospel Choir-a kojim je spojio svoje aspiracije prema talent menadžmentu, kazališnoj produkciji i prikupljanju novčanih priloga u humanitarne svrhe.

Bailey je godinama bio promotor i suradnik slavnih umjetnika kao što su Lionel Ritchie & the Commodores, Prince, Michael Jackson i Isaac Hayes, a njegov utjecaj u zabavnoj industriji je utjecao i na razvoj zbora. Tijekom dugogodišnje karijere, zbor je surađivao s najvećim zvijezdama popa kao što su U2, The Chieftains, Diana Ross, Whoopi Goldberg, Harry Belafonte, Dixie Hummingbirds, Jimmy Cliff, Lyle Lovett, Lisa Marie Presley i mnogi drugi. Interpretacijom pop uspješnica su uspjeli pridobili naklonost široke publike, neovisno o vjerskim i drugim uvjerenjima.

Harlem Gospel Choir je prva postava zbora koja je u 24 godine postojanja obišla gotovo cijeli svijet u želji da svoje poruke ljubavi i mira podijele sa tisućama ljudi različitih kultura. Njihova misija je promovirati afroameričku kulturu kroz gospel,što svojim dinamičnim nastupima i uspjevaju.