valentino 2023  - Ulaznice

Grupa Valentino

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

GRUPA VALENTINO

ČETVRTAK/03.08.2023/KAŠTEL-PULA/21:30

Valentino, jedna od najpopularnijih pop-rock grupa 80-ih, nastupit će u Puli.

Sarajevska Grupa Valentino je nastala 1982 godine. Osnovao ju je Zijo Rizvanbegović ili umjetnički Zijo Valentino, skladatelj, tekstopisac, gitarista a zadnjih tridesetak godina i glavni vokal, okupivši grupu talentiranih glazbenika oko već pripremljenih pjesama za njihov album prvijenac pod nazivom VALENTINO 1, u izdanju Suzy Zagreb,1982 godine. Sa ovog albuma se izdvojio hit "Volim te još“ koji je postao br. 1 u tadašnjoj državi pa grupa odmah kreće na veliku turneju po cijelom današnjem regionu, od Vardara pa do Triglava.

Otprilike svake sljedeće dvije godine izlaze novi albumi radnih naslova No 2, 3, 4, 5 u izdanju Yugotona, Diskotona i Croatia recordsa, sa kojih se izdvajaju hit singlovi i postavljaju temelj za brojne turneje i koncerte.

Grupa Valentino je ukupno prodala preko dva miliona nosača zvuka a pjesme koje pamtimo su između ostalih "Đubre volim te", "Oka tvoja dva", "Idu ptice selice", "Samo sklopi okice" te mnoge druge koje su bile rado slušane na radio postajama.

Kroz grupu je prošao i veliki broj sjajnih glazbenika, producenata, umjetnika a pet godina je stalni član bio i Nikša Bratoš.

Zijo devedesetih godina seli u Amsterdam i koncertira po Europi i svijetu da bi se početkom 2000. se vraća te jedno vrijeme živi u Rijeci, Zagrebu, Sarajevu i izdaje brojne nove pjesme te 3 nova albuma.

Pošto je pandemija Covid-19 omela ideju velike turneje povodom okrugle obljetnice osnivanja grupe, tek prošle jeseni Valentino najavljuje i započinje dugačku, veliku, povratničku turneju za SVE GENERACIJE koja se simbolično zove „40+“ i označava četrdeset godina profesionalnog rada..

Turneja je počela spektakularnim koncertom u Zagrebačkoj tvornici 24. studenog pa nastavljena sa koncertima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji kao i Kanadi te Australiji. Obljetnička turneja će trajati jako dugo i biće popraćena novim nosačima zvuka; od "Greatest hits“ do novog albuma u izdanju Croatia records.

Dragi prijatelji, unutar naše obljetničke turneje VALENTINO 40 +, veliki koncert će se održati u Puli 3.08. na Kaštelu . "Dođite da Promuknemo zajedno“.

Živjeli i vidimo se.