foals 2023 - Ulaznice

Foals - PREMJEŠTENO U TVORNICU KULTURE  - Ulaznice

Podaci o događaju

Koncert Foalsa se seli u Tvornicu Kulture, predgrupa regionalna senzacija - Svemirko!

Prvi samostalni koncert benda Foals u Hrvatskoj, 23. lipnja 2023., u Tvornici Kulture u Zagrebu, u sklopu svjetske turneje Life Is Yours Tour.

31. svibnja 2023. - Nevjerojatno energični i plesni, s reputacijom jednog od najboljih live bendova Velike Britanije, Foals stižu u Hrvatsku na svoj prvi samostalni koncert, 23. lipnja 2023., u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Koncert je dio svjetske turneje Life Is Your Tour, a prvotno najavljen na Šalati, seli se u Tvornicu Kulture zbog tehničkih razloga. Za savršen početak ljeta uz koncerta Foalsa, pobrinut će se i predgrupa, regionalna koncertna atrakcija - Svemirko.

Na turneji Life Is Yours Tour u bend Foals se vraća i njihov originalni basist Walter Gervers, i to nakon šest godina izbivanja. Iako su pjesme za album “Life is Yours” nastale u lockdownu 2020., u maloj sobici bez prozora u južnom Londonu, album zrači ljetnim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom. Plesni hitovi kao što su “2 AM”, “Wake Me Up” i “Wild Green” koje i bend smatra njihovim naj-pop uradcima do sada, reflektiraju se na same početke Foalsa, kada su kao bend za kućne tulume u rodnom Oxfordu izazivali pozitivan kaos na svakom nastupu.

FOALS - “2AM2 (ALBUM “LIFE IS YOURS”)

Već s prvim albumom “Antidotes” iz 2008., Foals su doživjeli komercijalni uspjeh i postali ljubitelji kritike. U to vrijeme bili su jedan od nekoliko britanskih indie rock bendova koji su izazvali pažnju svijeta. Ali sada, nakon uzastopnih pet albuma na Top 10 ljestvicama, nizom nagrada i nominacija, čini se da su jedni od rijetkih koji su zadržali kontinuiranu popularnost i uspjeh. Njihov ugled i fan baza raste sa svakom novom pločom, a veliko priznanje stiglo je i 2020. kada su proglašeni najboljim britanskim bendom na BRIT AWARDS. Koncert Foalsa u Zagrebu donijet će presjek njihove impozantne diskografije i uz mnoštvo hitova potvrditi njihov status vrhunskog live benda.

FOALS - MY NUMBER (ALBUM “HOLY FIRE”)

Itekako dostojan izbor za zagrijavanje publike prije izlaska Foalsa na pozornicu je regionalna koncertna atrakcija - Svemirko, koja je već nekoliko puta samostalno napunila Tvornicu Kulture. Emo macho pop bend, kao ga kritičari opisuju, Svemirko je “izum” multiinstrumentaliste i producenta Marka Vukovića, koji od 2016. godine u relativno kratkom vremenu postaje jedan od eminentnijih glazbenika na sceni zemalja bivše Jugoslavije. Tri objavljena albuma, retrogradnim redoslijedom “Skalamerija” iz 2020., “Tunguzija” iz 2018. te “Vanilija” iz 2017. godine, čine Svemirkovu trilogiju epskih proporcija, a sam Vuković nastavlja skladati i pisati nove pjesme i materijale potpuno novog karaktera. Kao bend i izvođač, Svemirko pak donosi novitete u svom nastupu uživo, nešto što publika do sada nije navikla slušati i gledati, a sigurno je jedino to da neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Pokret je utkan u srž Svemirkove muzike, a melodije i ritmovi niti su kojima će vas zauzdati te potaknuti na ples.


***

PREMJEŠTENO U TVORNICU KULTURE.


Ulaznice za koncert kreću u prodaju u četvrtak, 23. veljače u 10 sati,

Foals nas uvode u ljeto koncertom na zagrebačkoj Šalati!

Prvi samostalni koncert u Hrvatskoj benda Foals na stadionu Šalata 23. lipnja 2023. u sklopu svjetske turneje Life Is Yours Tour

21. veljače 2023. - Foals - jedan od najboljih svjetskih indie rock bendova svoje generacije održat će 23. lipnja 2023., na stadionu Šalata u Zagrebu, svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj. Foals su jedan od najboljih live bendova Velike Britanije, nevjerojatno energični i plesni, bit će savršen bend za početak ljeta 2023.

Foals stižu u Hrvatsku u sklopu svjetske turneje Life Is Yours Tour na kojoj promoviraju istoimeni, sedmi studijski album, objavljen u ljeto 2022. godine. “Life is Yours” nastavak je iznimno uspješnog dvostrukog izdanja "Everything Not Saved Will Be Lost", kojeg je definirala čistoća i ambicija, uz evoluiranje u jedno sasvim drugačije iskustvo koje potiče euforiju.

Iako su pjesme za album “Life is Yours” nastale u lockdownu 2020., u maloj sobici bez prozora u južnom Londonu, album zrači ljetnim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom. Plesni hitovi kao što su “2 AM”, “Wake Me Up” i “Wild Green” koje i bend smatra njihovim naj-pop uradcima do sada, reflektiraju se na same početke Foalsa, kada su kao bend za kućne tulume u rodnom Oxfordu izazivali pozitivan kaos na svakom svom nastupu.

Već s prvim albumom “Antidotes” iz 2008. Foals su doživjeli komercijalni uspjeh i postali ljubitelji kritike. U to vrijeme bili su jedan od nekoliko britanskih indie rock bendova koji su izazvali pažnju svijeta. Ali sada, nakon uzastopnih pet albuma na Top 10 ljestvicama, nizom nagrada i nominacija, čini se da su jedni od rijetkih koji su zadržali kontinuiranu popularnost i uspjeh. Njihov ugled i fan baza raste sa svakom novom pločom, a veliko priznanje stiglo je i 2020. kada su proglašeni najboljim britanskim bendom na BRIT AWARDS.

Reputaciju odličnog live benda učvrstili su i s nekoliko nagrada i za najbolji live bend godine; Q Awards 2013. i NME nagrada 2020., te s nastupima na najvećim svjetskim festivalima kao što su Glastonbury, Reading & Leeds, Rock am Ring, Bestival… Zadnji album ujedno je i prvi na kojem se Foals pojavljuju kao trojac (Yannis Philippakis, Jack Bevan i Jimmy Smith), a značajan jer su Foals po prvi puta surađivali s više producenata na izdanju – John Hill (Cage The Elephant, Florence + The Machine), Dan Carey (Tame Impala, Fontaines D.C.) te Miles James i A. K. Paul.

Cijena ulaznice za parter 42 EUR te za tribine 47 EUR.