Ero sa ovoga svijeta - Željko Ninčić

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Zbog trenutne situacije u svijetu i vladinih akcija u vezi suzbijanja širenja novog koronavirusa, zatvorena su sva naša i mnoga prodajna mjesta. To znači da mnogi kupci nemaju mogućnost traženja povrata za odgođene/otkazane događaje u rokovima koje su odredili organizatori. U interesu svih je zaštititi zdravlje i dobrobit građana. Stoga je donesena odluka o obustavi svih povrata za otkazane i odgođene događaje. Obustava će ostati na snazi sve dok se situacija u zemlji ne riješi i omogući povratak u javni život. Nakon prestanka ograničenja javnog života u zemlji, obavijestit ćemo vas o novim datumima događaja i povratka. Uvjete korištenja pročitajte ovdje.


[OBAVIJEST ORGANIZATORA]

Predstava “Ero s ovoga svijeta”, zakazana za 20.3.2020. u dvorani Lori, Split, radi preporuke Stožera civilne zaštite RH se otkazuje. 

 POVRAT ULAZNICA moguće je ostvariti na istim prodajnim mjestima na kojima su ulaznice kupljene. Ako ste ulaznice kupili putem stranice www.eventim.hr, povrat će biti izvršen direktno na terećenu karticu te nije potrebno slati zahtjev za povrat.


Osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima ulaze besplatno.
Djeca iznad 8 godina plaćaju ulaz.

ERO SA OVOGA SVIJETA

Željko  Ninčić

Stand up

Marinko Ćutuk & Primi me!

 

Ponovno sa nama, u splitskoj Lori, Marinko Ćutuk i Primi me!

Ljubiteljima humora, komedije i najgledanije “Audicije” u susret dolazi njen autor i glumac Željko Ninčić, koji sam za sebe kaže da je „Ero sa ovoga svijeta“, pa se tako zove i predstava.

Dva najatraktivnija lika podsjetit će gledatelje na iskustva s prijemnog ispita za glumu, kao i na druge životne događaje. I dok Ćutuk više govori o promjenama u regiji, Veseli, kao izbjeglica, priča o iskustvu po bijelom svijetu.

Naravno neće zaboraviti nešto kazati i "jedan o drugome", odnosno Hercegovac o Bosancu i Bosanac o Hercegovcu. Publika će imati priliku da se prisjeti nekih od legendarnih scena, ali i da se zabavi u novim.

U trajanju od preko 1,40 Ninčić je napravio zbir najinteresantnijih momenata iz svog autorskog rada, obogaćenog sa uvijek prisutnim suvremenim dogadjanjima i zapažanjima, ali ovoga puta u monološkoj formi. Upravo ta forma daje jedan potpuno novi način izražavanja, kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicije i ove vrste humora nisu do sada doživjeli.

Evo šta i sam autor kaže za svoj stand up:

„Sve teme i likovi su iz našeg okruženja. Inspiracije tu ima i previše. Predstava nikada nije ista, jer prati dogadjanja i osluškuje reakciju publike. Danas je teško nasmijati ljude i zato je zadovoljstvo kada se čuje smijeh. Iako se u predstavi kritički osvrćem na  stvarnost, publika to uvijek prepoznaje kao dobru namjeru i nagradjuje aplauzima.“

Mišljenja je da umjetnost treba i može uticati na stvaranje boljeg ambijenta za život, kao i na brisanje podjela medju ljudima.

"Umjetnost mora biti humana i dobronamjerna rabota. U mojoj predstavi ima kritike političkih dešavanja i ličnosti, ali nikada ne prelazim granicu dozvoljenog i uvijek uvažavam da su neki ljudi izabrali neke ljude. Umjetnici su tu da skrenu pažnju, upozore, ali i udahnu pozitivnu energiju i tako učine ovaj život ljepšim i boljim".

Kao i uvijek, autor prati aktuelna dešavanja, tako da je i sam kraj u duhu toga, pa predstava završava adaptacijom čuvene pjesme Alekse Šantića, “Ostajte ovdje” u “Da li da ostanem ovdje”?