dzepovi - Ulaznice

Džepovi puni kamenja

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

DŽEPOVI PUNI KAMENJA

Hit komedija ‘’Džepovi puni kamenja’’ autorice Marie Jones u Split stiže iz Sarajeva – najveće produkcije humora sa naših prostora.

Maleno zabačeno selo se susreće sa glamurom Holivuda, a u centru dešavanja je šarmantna ekipa mještana koja se zatiče usred snimanja Holivudskog filma. Dvojica nesretnih muškaraca dobivaju priliku da statiraju, a ujedno se nadaju da je baš ovo prilika koja će im promijeniti život . Džek i Čarli ovu priliku vide kao tračak svjetla kroz oblake njihovog turobnog ruralnog života.

Kao i većina setova, ovaj je prepun drame na pozornici i izvan nje. Nekad urnebesne, a nekad srceparajuće.Dok američki glumci i filmska ekipa pokušavaju uroniti u Džekov i Čarlijev svijet, isto to pokušavaju i Džek i Čarli sa čarima holivuda. Pored Džeka i Čarlija kroz ovu predstavu ćete imati priliku da upoznate još trinaest urnebesnih likova koji pripadaju filmskoj ekipi, svjetski poznatim glumcima i mještanima malog sela.

Sve likove u predstavi igraju dva brilijantna glumca – Kerim Čutuna i Haris Bidžan, diplomirani glumci Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Kerima Čutunu ste imali priliku gledati u filmu ‘’Deset u pola’’ (Danis Tanović), a Harisa Bidžana ćete uskoro imati priliku gledati na ekranima u seriji ‘’Frust’’ (Danis Tanović). No, prije toga, iskoristite priliku da ih pogledate na daskama koje život znače.

Kako Džek mašta o tome da jednog dana postane poznati glumac, dok Čarli traži svoju priliku da proda scenarij za film koji je napisao i šta se sve još dešava kada Holivudski set dođe u malo selo saznajte u Splitu, 12. Aprila 2023. godine u Dvorani Lora u 20:00h.