diana krall 2022 - Ulaznice

Diana Krall Tour 2022

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Ekskluzivan koncert jazz dive Diane Krall u Zagrebu: Po prvi puta svirat će u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Zagreb, prosinac 2021.: Megapopularna kanadska jazz pjevačica i pijanistica Diana Krall iduće ljeto u sklopu svoje svjetske turneje dolazi u Zagreb. Najveći regionalni nezavisni promotor Avalon i 3PM dovode Dianu Krall u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski, 12. srpnja 2022. godine.

Diana Krall dolazi u Zagreb

Prva dama svjetskog jazza Diana Krall, umjetnica je čiji se autorski rad zapisao duboko u povijest svjetske glazbe. Svojim fantastičnim vokalom postala je institucija u jazz svijetu, a njezini koncerti redovito su mješavina sjajne energije i vrhunskog doživljaja koji se prepričavaju mjesecima nakon izvedbe. S više od 15 milijuna prodanih albuma diljem svijeta, zlatnim i platinastim izdanjima, s osvojenim Grammyjima i Juno nagradama, ovaj kontraalt svakim novim albumom ljestvicu postavlja još više, a njezini se live nastupi svrstavaju među najbolje na svijetu ovog glazbenog žanra. Nastupala je s brojnim eminentnim glazbenicima kao što su Paul McCartney, Tony Bennett, Ray Charles, na najboljim svjetskim lokacijama, a u sklopu nove turneje dolazi u Zagreb, u ljeto 2022. Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, kao institucija hrvatske glazbe, idealan je koncertni prostor koji će ugostiti ovu glazbenicu.

https://youtu.be/d8RYUZT57XA

Trideset godina duga karijera

Diana Krall karijeru je započela još kao srednjoškolka, a prvi debitantski album Stepping Out objavila je, sada već davne 1993. godine. Nakon toga objavila ih je još petnaest s posljednjim This Dream of You objavljenim 2020. godine. Album je nazvan po njezinoj izvedbi pjesme Boba Dylana s njegovog albuma Together Through Life iz 2009. godine. Desetak pjesama s albuma odabrano je iz više od 30 neiskorištenih snimaka koje je Krall napravila sa svojim dugogodišnjim producentom Tommyjem LiPumom prije njegove smrti 2017. godine. Album je dovršen u svibnju 2020. godine, a produkciju je završila sama Krall. Album uključuje i jazz klasik "Autumn in New York" za koji je napravljen video za podizanje svijesti za New York Cares, najveću volontersku organizaciju u New Yorku osnovanu 1987. godine. Diana Krall ujedno je i najprodavanija jazz izvođačica u posljednjih trideset godina, s čak osam albuma na Billboard Jazz Albums listi.


https://youtu.be/v5FVmJKPSrY

Ulaznice su u prodaji od srijede 15.12. 2021.