Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

“KRALJICA JAZZA” SE VRAĆA U HRVATSKU: DIANE KRALL NA LJETO STIŽE U OPATIJU

 Jazz pijanistica i pjevačica 16.srpnja nastupit će u Opatiji na Ljetnoj pozornici, a ulaznice za  glazbeni spektakl možete kupiti od 17. prosinca u sustavu Eventim

Prvi koncert u Hrvatskoj imala je još krajem devedesetih no slavna Kanađanka moćnog glasa ističe kako se ovdje uvijek rado vraća, a posebno je veseli što će nastup biti na ljeto pa će se I malo odmoriti na Jadranu. Još od prvog albuma "Stepping Out", Krall oduševljava publiku i kritiku. U karijeri dugoj 25 godina objavila je 15 albuma koje je prodala u više od 15 milijuna primjeraka. Jedina je jazz izvođačica koja je na prvom mjestu imala čak osam albuma na Bilboard Jazz Albums listi, osvojila je tri Grammyja, a uspoređuju je i s divom Billie Holiday.

Diana sljedeće godine kreće na svjetsku turneju koja započinje u travnju u Americi, a 16. srpnja u organizaciji Star produkcije i Festivala Opatija, nastupit će na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

- Koncert Diane Krall vrhunski je događaj i iznimno smo sretni što će hrvatska ali i inozemna publika moći uživati u ovom glazbenom spektaklu - rekao je Alen Ključe, direktor Star produkcije.

Ova vrsna umjetnica klavir je počela svirati s četiri godine, a s 15 je već nastupala u lokalnim restoranima. Kao tinejdžerka dobila je stipendiju za prestižni Berklee College of Music u Bostonu, a potom seli u Los Angeles gdje upoznaje basista Raya Browna koji postaje njezin mentor. No prvi ugovor 1993. godine ipak dobiva od kanadske diskografske kuće pa se Diana seli u Toronto gdje počinje graditi uspješnu glazbenu karijeru. Njezin album "When I Look In Your Eyes" proveo je 52 tjedna na prvom mjestu Billboardove liste jazz albuma, a za njega je dobila dva Grammyja i nominaciju za album godine gdje je svrstana uz bok Santani, Dixie Chiksima, TLC i Backstreet Boysima. Sama nominacija bila je veliki uspjeh jer jazz albumi rijetko budu uvršteni u ovu prestižnu kategoriju.

Kako uživo zvuči ova impresivna umjetnica moći će se doživjeti 16. srpnja u Opatiji, a ulaznice za nastup Diane Krall možete kupiti od ponedjeljka, 17. prosinca u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.

U PONUDI - ART TICKET!

ART TICKET je najljepša uspomena i podsjetnik na nezaboravni koncert te sjajna ideja za poklon! ART TICKET je ulaznica tiskana u boji i sjajan dodatak Vašoj kolekciji ulaznica s Vama najdražih koncerata. ART TICKET moguće je kupiti SAMO uz poštansku dostavu.

Djeca do 3 godine ulaze besplatno te sjede roditeljima u krilu.
Osobe s invaliditetom ulaze besplatno uz pratnju koja kupuje ulaznicu po punoj cijeni.