Devin Townsend + Between Buried & Me  - Ulaznice

METAL LEGENDA DEVIN TOWNSEND UZ GOSTE; BETWEEN THE BURIED AND ME I LEPROUS, U NEDJELJU 12. VELJAČE 2017. GODINE DOLAZI U ZAGREBAČKU TVORNICU KULTURE

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

U nedelju 12. veljače 2017. će u zagrebačkoj Tvornici Kulture nastupit američka metal legenda Devin Townsend koji će sa svojim bandom Devin Townsend Project predstaviti svoj novi album „Transcendence“. Na turneji koja se zove „Transcending The Coma Tour 2017“ će kao posebni gosti nastupiti i američki progresive death metal band Between The Buried And Me i norveški progresive metalci Leprous.


Devin townsend je počeo svirati banjo s 5 a gitaru s 12 godina i od tada je potpuno zaluđen glazbom. Kombinirajući progressive rock, heavy metal, elektroniku i ambijentalnu glazbu, Devin Townsend stvara unikatnu glazbu koju morate doživjeti u live izvedbi, te slovi za jednog od najoriginalnijih modernih gitarista.


Nakon sviranja u nekoliko heavy metal grupa u srednjoj školi, Townsenda je zapazila diskografska kuća Relativity Records koja ga je angažirala da pjeva glavne vokale na albumu „Sex & Religion“ tada već poznatog gitarista Stevea Vaia. Nakon snimanja i turneje s Vaiem, Townsenda je razočarala glazbena industrija te radi toga, kako bi ljutnji dao oduška, snima solo album „Heavy as a Really Heavy Thing“ pod pseudonimom Strapping Young Lad i sa kojim je objavio pet albuma. Pored toga je sudjelovao i u bendovima i projektima poput Casualties of Cool, Punky Brüster, IR8, The Wildhearts, Front Line Assembly, The Devin Townsend Band i solo karijeri i objavio zavidan broj albuma. Devin Towsendu će ovo biti drugi nastup u Zagrebu gdje je prije pet godina nastupio sa Fear Factory, a ovoga puta će predstaviti novi album „Transcendence“koji će biti objavljen 02. rujna ove godine za Inside Out Records.


Between The Buried And Me osnovan je 2000. godine u Sjevernoj Karolini (SAD). Nastali su nakon raspada metalcore benda Prayer for Cleansing. Tommy Rogers (vokal) i Paul Waggoner (gitara) nastavili su i osnovali bend Between The Buried And Me. Between The Buried And Me kombiniraju progressive metal, technical death metal, avant-garde metal i metalcore. Do sada su objavili 8 studijskih albuma a u Zagrebu će promovirati zadnji album „Coma Ecliptic“.


Leprous su noreški progressive metal bend osnovan 2001. godine. Nakon mnogih demo izdanja, bend objavljuje album prvijenac 2009. godine pod nazivom Tall Poppy Syndrome te je od kritičara album proglašen kao suvremeni progressive metal pod utjecajem bendova kao što su Pink Floyd, King Crimson i Tool. Do sada su objavili 4 studijska albuma a u Zagrebu će promovirati zadnji album „The Congregation“.


Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijena ulaznica iznosi 130 kn do 01. listopada, 160 kn od 02. listopada, te 190 kn na ulazu.