ĐEKNA 2023 - Ulaznice

Đekna još je živa, a do ka' će ne znamo

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

KULTNA CRNOGORSKA KOMEDIJA

ĐEKNA JOŠ JE ŽIVA, A DO KA' ĆE NE ZNAMO

Teatar „Monte Scena“  Podgorica

SUBOTA, 25.03. 2023. / SISAK / DOM INA RAFINERIJE  u 20:00h

 

Konačno nam na kazališne daske stiže najgledanija crnogorska komedija svih vremena.

Kada se pročita riječ ĐEKNA znamo da je to nenadmašna tv serija tj. najuspješniji TV proizvod u povijesti crnogorske produkcije koja je trenutačno dobila kultni status.

Uvijek se sjećamo kultnih scena pisanje pisma, učenja njemačkog jezika te drugih scena koje se rado i sa smiješkom još uvijek prepričavaju.

Anegdota iz tog vremena kazuje kako je u Splitu otac ženio sina pa prekinuo je svadbu sa riječima: „Stanite, 20:00 je sati. Moramo gledati Đeknu !“.

Kada se pročita najava za ovu predstavu prva je pomisao KAKO NA VRIJEME OSIGURATI ULAZNICU jer se ovakva komedija, koja je svakako jedna od najgledanijih na ovim prostorima, trenutno rasprodaje.

Radnja je smještena u crnogorsko selo i prati život jedne obitelji koja najjednostavnije situacije rješava na najteži način.

Glava kuće je djed, pametan seljak odgojen tradicionalno. Uz njega su, opet po „tradiciji“, sin Radosav i nevjesta Ljeposava.

Komično je što baš na taj svojstveni „tradicionalan“ način pokušavaju riješiti moderne životne događaje dok time stvaraju još veću zbrku.

Akteri ove predstave su glumci sa preko 30 godina glumačkog iskustva u najgledanijim Crnogorskim komedijama: Peđa Suškavčević, Ana Šimunđa - Selski i Dragiša Simović.

Ova je urnebesna komedija, uz posebnu scenografiju i sa vrhunskim glumcima, pravo kazališno osvježenje u kojem ćete zasigurno uživati.