Dead can dance 2022 1005 - Ulaznice

Dead Can Dance  - Ulaznice

Filtrirajte pretragu

Podaci o događaju

Dead Can Dance po prvi put u Hrvatskoj u proljeće 2022. godine!

Dead Can Dance, najznačajnija svjetska world music grupa, a po mnogima i jedinstven glazbeni fenomen, nastupit će po prvi put u Hrvatskoj i to u Zagrebu, 10. svibnja 2022. godine, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Nakon 40 godina postojanja, i domaća publika će napokon imati priliku uživati u bezvremenskom i magičnom zvuku Dead Can Dancea, u za ovu priliku idealnom intimnom okruženju dvorane Lisinski.

Iako europska turneja najavljena za 2021. godinu i odgođena zbog Covida, nije predviđala nastup u Hrvatskoj, uz trud Charm Musica i Zagreb je stigao na listu gradova koji će u 2022. osjetiti iskonsku čar Dead Can Dance glazbe.

- Veselimo se povratku i turneji po Europi u travnju, svibnju i lipnju 2022. Kao i svima koje smo propustili svirati uživo i jedva čekamo da se vratimo na pozornicu i sviramo za vas na nekim fantastičnim mjestima sljedeće godine kada to je sigurno učiniti. - poručili su Lisa Gerrard i Brendan Perry.

Lisa Gerrard, jedan od najljepših svjetskih vokala i glazbeni genijalac Brendan Perry, već generacijama ljubitelja glazbe prenose svoj svijet dubokog umjetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rock glazbe. Na svoj zajednički put krenuli su još 1981. godine u Melbourneu, i od tada njihova glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova i tvori nevjerojatan opus inspiriran zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire. Već desetljećima pričaju nam neispričane priče ljudskog duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvara glazbu, već magiju, koji svi mogu razumjeti i osjetiti.

Iza njih je već osam studijskih i tri live albuma, i mnogo uspješnih svjetskih turneja, skladali su glazbu za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji Gladijator Ridleya Scotta. Lisa Gerrard i Brendan Perry imali su i prekide u zajedničkom radu, za vrijeme kojih su gradili uspješne solo karijere, a šest godina nakon albuma Anastasis, okupili su se 2018. godine na albumu Dionysus, a u sklopu svjetske turneje nastupili su i u Beogradu 2019. godine, na koncertu koji će se dugo pamtiti.

Sljedeće proljeće magična Dead Can Dance karavana dijeli svoju magiju s publikom u Zagrebu, a ulaznice za ovaj jedinstveni koncert u organizaciji Charm Musica, krenut će u prodaju putem Eventim sistema i na prodajnim mjestima Eventima u petak, 17. rujna.

www.deadcandance.com

www.facebook.com/DeadCanDanceOfficial

www.instagram.com/dcdofficial