Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

ŠVEDSKE METAL LEGENDE DARK TRANQUILITY UZ GOSTE EQILIBRIUM DOLAZE 5. TRAVNJA U ZAGREBAČKI BOOGALOO PREDSTAVITI SVOJ NOVI ALBUM „ATOMA“. AKCIJSKA CIJENA ULAZNICA DO 1. VELJAČE.

Pioniri geteburške škole death metala Dark Tranquillity dolaze u četvrtak 5. travnja u zagrebbački Boogaloo predstaviti svoj posljednji, jedanaesti album „Atoma“. Kao posebne goste dovode njemačke folk metalce Equilibrium.

Dark Tranquility su svoju karijeru započeli 1989. godine pod imenom Septic Broiler, 1990. godine mijenjaju ime u Dark Tranqulity, a 1993. godine objavljuju svoj debi album „Skydancer“ na kojem je tada pevao Anders Fridén koji se kasnije priključio grupi In Flames. 1995. godine je gitarist Mikael Stanne preuzeo ulogu pevača/frontmena na kojoj je i dan danas i objavljujuju album „The Gallery“ koji se smatra vrhunskim radom metala tog vremena. Posljednji album „Atoma“ je poseban po tome što ima više „clean“ vokala, mirniji i mračniji je od prijašnjih.

Eqilibrium su osnovani 2001. godine, dolaze iz njemačkog grada Starnberga i u u svojoj glazbi pored folka i metala koristi i elemente simfonijskog i black metala, te tradicionalne njemačke glazbe. Večinom svoje pjesme izvode na njemačkom jeziku, a najčešća su im tema njemački mitovi i legende. 2005. godine su objavili svoj prvi studijski album „Turis Fratyr“. 2008. godine objavljuju novi album „Sagas“. 2010. godine pjevač Helge Stang i bubnjar Manuel Di Camillo napuštaju bend, a zamjenjuju ih Robert "Robse" Dahn iz pagan metal sastava Vrankenvorde i Tuval "Hati" Refaeli iz death metal sastava Viscera Trail. U toj postavi iste godine objavljuju treći album „Rekreatur“. Posljednji album „Argamedon“ su objavili 2016. i poseban je po tome što je mračniji od dosadašnjih te ima više pjesma odpjevanih na engleskom jeziku.

Početak koncerta je najavljen u 19:30 sati, a cijena ulaznice iznosi 140 kn do 01. veljače, od 02. veljače će ulaznice koštati 170 kn, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 190 kn.

TWILIGHT PROMOTION I MH CONCERTS PROMOTION NAJAVLJUJU:
18.01. KREATOR + DECAPITATED + DAGOBA @ Kino Šiška, Ljubljana
20.01. TWILIGHT PARY @ Route 66, Zagreb
27.01. KONCERT IN MEMORIAM DAVID BOWIE – tribute by THE GIFT + specijalni gost MASSIMO @ Boogaloo, Zagreb
02.02. ARKONA + STRIBOG @ Boogaloo, Zagreb
04.02. U.K. SUBS + SKRETNIČARI + EKSODUS @ Boogaloo, Zagreb
04.03. THERION + IMPERIAL AGE + NULL POSITIV @ Kino Šiška, Ljubljana
05.03. THERION + IMPERIAL AGE + NULL POSITIV @ Tvornica Kulture, Zagreb
19.03. SATYRICON + guests @ Boogaloo, Zagreb
01.04. TRIVIUM + POWER TRIP + VENOM PRISON @ Tvornica Kulture, Zagreb
02.04. TRIVIUM + POWER TRIP + VENOM PRISON @ Kino Šiška, Ljubljana
05.04. DARK TRANQUILITY + EQUILIBRIUM @ Boogaloo, Zagreb
11.11. ANNIHILATOR + guests @ Boogaloo, Zagreb
07.12. DOORS ALIVE @ Boogaloo, Zagreb


Invalidi plaćaju ulaznicu, pratnja (jedna osoba) ima besplatn ulaz.

Djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz uz pratnju roditelja, tj. punoljetne osobe.