Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Cubismo pretvara note u pokrete na Tvrđavi sv. Mihovila!

 

Maestralni Ricardo Luque u svom će prepoznatljivom stilu s grupom Cubismo i Big Bandom HRT-a 16.6.2017. zagrijati i atmosferu i srca svih gostiju na vrhu srednjovjekovne Tvrđave sv. Mihovila!

 

Cubismo je osnovan 1995. godina, a naziv je dobio po skladbi „Cu-bi cu-bop“ jazz trubača Dizzyja Gillespieja koji je među prvima, upravo u navedenoj pjesmi, izmiješao afro-kubanske s jazz ritmovima te ritmovima drugih glazbenih smjerova.

 

Osebujni i energični afro-kubanski ritmovi danas su potpis jedinstvenosti grupe Cubismo koju čine članovi iz Hrvatske, Venezuele, Kube i Slovenije, a rekordan broj Porina (njih čak 21) dokaz su o njihovom izvanrednom talentu i prihvaćenosti kod publike. Taj pozitivan i emotivno nabijen latino jazz Cubismo je, zasad, pretočio u sedam CD izdanja, a njihovi svjetski zvukovi zasluženo se nalaze na listi globalne distribucije.

 

Tijekom svoje zavidne karijere, Cubismo je surađivao s mnogim  svjetskim glazbenim zvijezdama. CD „Motivo Cubano“ snimljen je na Kubi s članovima legendarnog Buena Vista Social Cluba, a na CD-u „Viva la Habana“ gostovala je Yolanda Duke, koja je u to vrijeme bila pjevačica orkestra Tita Puentea. Od glazbenika iz Hrvatske Cubismo je na svojim albumima i koncertima ugostio mnogo pjevačkih veličina kao što su Josipa Lisac, Gibonni, Gabi Novak, Stjepan „Jimmy“ Stanić, Oliver Dragojević i mnogi drugi, kao i glazbenike sa širih prostora kao što su Vlada Divljan iz Idola, Kočani orkestar iz Makedonije i „kralj“ Romske glazbe Šaban Bajramović.

 

Grupa Cubismo je poznat po visokoj glazbenoj kvaliteti i sviračkom umijeću svojih članova te je redovito nagrađivan strukovnim nagradama kao što su Porin i Status. Smatraju ih najznačajnijim i najuspješnijim sastavom koji svira takvu vrste glazbe u Europi. Multikulturalnost njegovih pripadnika kontinuirano pridonosi širenju kako glazbenih, tako i ljudskih vidika usmjerenih ljepoti života i stvaranja.

 

Od samih početaka, Cubismo briljira u live nastupima tijekom kojih publiku raspleše već prvim taktovima i svojom nevjerojatnom količinom pozitivne energije. Još kad im se u tome pridruži uvijek vrhunski Big Band HRT-a, znaš da te čeka koncert za pamćenje!

Latino jazz spektakl 16.6.2017. počinje u 21 h!

 

Šibenčani plešu kao Kubanci!