CELIA 2022 HNK ZADAR - Ulaznice

CELIA KAMENI & ELIO COPOLLA TRIO

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

ZADAR JAZZ & BLUES

29. 07. / Muzej antičkog stakla / 21:30h

CÈLIA KAMENI & ELIO COPOLLA TRIO ( FRA-ITA)

Celia Kameni- voice

Elio Coppola- drums

Antonio Caps- piano

Antonio Napolitano- bass


CÈLIA KAMENI je francuska pjevačica kamerunskog podrijetla. Celijina inspiracija proizlazi iz godina slušanja sjajnih pjevača iz oba područja jazza i soul glazbe, bilo da se radi o Sarah Vaughan, Carmen McRae ili Erykah Badu i Amy Winehouse.

Dijelila je pozornicu s poznatim umjetnicima kao što su DeeDee Bridgewater, China Moses, Liz Mc Comb, Bill Mobley, André Ceccarelli, Michel Hausser, Sandra Nkaké, Ben l'Oncle Soul, Angèle, Leroy Burgess i Kirk Lighsley. Kritičari je nazivaju novom nadolazećom zvijezdom jazza.

U Zadru će nastupiti s multitalentiranim ELIO COPPOLA TRIJOM sastavljenim od glazbenika koji su prepoznatljivi ne samo u Europi, već i u Sjedinjenim Državama, posebno na jazz sceni New Yorka gdje nastupaju u najpoznatijim jazz klubovima.

Elio Coppola je fantastičan talijanski bubnjar. Njegovi "ritmovi" pratili su neke od najboljih glazbenika na svijetu, uključujući Bennyja Golsona, Joeyja De Francesca, Petera Bernsteina, Davea Kiko-skija, Jerryja Weldona, Geralda Cannona, Georgea Cablesa, Dada Moronija, Ronnieja Cubera, Enrica Rava. Cijenjen od svojih kolega, nastupao je diljem svijeta, u nekim od najprestižnijih jazz klubova i jazz festivala uključujući poznati Birdland Jazz Club, Smoke Jazz Club, Dizzy's Club Coca Cola, Small's i Mezzrow u New Yorku.

Osobe sa invaliditetom ulaze besplatno uz prethodnu najavu na blagajni HNK Zadar.