Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Budući da se koncert održava u prostoru nekadašnjeg kamenoloma koji još nije uređen na primjeren način i ne posjeduje uvjete kakve imaju kazališta ili koncertne dvorane, navedeni prostor nije primjeren za pristup osobama s invaliditetom.

Prostor kamenoloma nije popločen ni asfaltiran, a na putu do gledališta dolazi se nizbrdicom te se iz navedenih razloga na koncert preporučuje doći u casual obući, niskih potplata.

 

Zbor i simfonijski orkestar „Cave Romane“ sastavljen od glazbenika iz Italije, Slovenije i Hrvatske:

Filarmonici Friulani, Udine
Zbor Slovenske filharmonije, Ljubljana
Zbor Vinko Vodopivac, Ajdovščina
Zbor Jeka Primorja, Rijeka
Dječji zbor Zaro, Pula

Solisti:

Antonella Malis - sopran, Hrvatska
Alessandro Cortello - tenor, Italija
Lucas Somoza Osterc - bariton, Argentina

Dirigent:
Igor Vlajnić, Hrvatska


Cave Romane je stari rimski kamenolom iz kojeg je vađeno kamenje za izgradnju Pulske Arene i mnogih drugih građevina. Karakterizira ga to da su blokovi rezani okomito na visinu od čak 60 metara što je spontano ovaj nekadašnji industrijski pogon pretvorilo u prirodnu koncertnu dvoranu. Nalazi se na 2 km od završetka brze ceste koja se vezuje na autoput te na par kilometara od Pule i Medulina. Svatko tko je prisustvovao jednom od koncerata u proteklih nekoliko godina oduševljen je, prije svega, savršenom akustikom, a povrh toga i impresivnom monumentalnošću ovog jedinstvenog mjesta.


Djeca plaćaju punu cijenu ulaznice.
Prostor nije primjeren teško pokretnim osobama i osobama u invalidskim kolicima (nepristupačan prilaz).