BURNING WATER 2021 - Ulaznice

Burning water

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

PLAMTEĆA VODA, Andonis Foniadakis

Koreograf: Andonis Foniadakis

Glazba: Julien Tarride

Scenograf i oblikovatelj svjetla: Sakis Birbili

Kostimograf: Anastasios Sofroniou

Asistent koreografa: Pierre Magendie

Deseto izdanje Šibenskog plesnog festivala svečano će otvoriti izvedba plesne predstave Plamteća voda u izvedbi plesača ansambla baleta HNK Ivan Pl. Zajc Rijeka, prema koreografiji Andonisa Foniadakisa.

Plesači ansambla baleta HNK Ivan Pl.Zajc Rijeka: Emanuel Amuchástegui / Marta Kanazir / Ksenija Krutova / Maria Matarranz de las Heras / Laura Orlić / Carlos Huerta Pardo / Tilman Patzak / Morgan Perez / Nicola Prato / Tea Rušin / Ali Tabbouch / Marta Voinea Čavrak / Svebor Zgurić

Voda je izvor života, ali i razarajuća sila. Premda je koristimo da bismo preživjeli, mnogi je preusmjeravaju kako bi nad njom gospodarili, a poneki je iskorištavaju da bi se materijalno uzdignuli – nitko je ne može istinski kontrolirati. Voda je veličanstvena u svojoj dualnosti; pogubno je lijepa u svojim kontrastima; element je koji nas, ako joj se prepustimo, može potpuno opustiti i umiriti, ali nas jednakom lakoćom (svojim kataklizmičkim valovima) može uništiti i sve što poznamo opustošiti.Koreografija Andonisa Foniadakisa usredotočuje se na kontrastnu prirodu vode; na reakcije i adaptacije ljudskog tijela na prisutnost vode, ne zaboravljajući pritom na njezin emocionalni i sentimentalni utjecaj na ljudsku dušu. Stoga će se uz fizičke aspekte interakcija između ljudskog tijela i vode, istražiti i metaforički aspekt vode preko kojega se ona, primjerice, koristi i kao referentna točka za opis ljudskih karaktera i životnih situacija. Voda koja teče može simbolizirati izazov, vitalnost, pobjedu ili promjenu, pri čemu nastaje točka u kojoj se čovjek i voda i konceptualno i fizički stapaju, sjedinjuju i stvaraju jedan bitno drukčiji doživljaj stvarnosti.

O autoru:

Andonis Foniadakis plesni je umjetnik i koreograf rođen na Kreti. U svojoj bogatoj karijeri radio je s velikim imenima plesne umjetnosti kao što su Maurice Béjart i Saburo Teshigawara. Njegove koreografije izvode se na velikim europskim pozornicama, uključujući Cannes Dance Festival i Opéra de Lyon. Od 2016. ravnatelj je baleta Grčke nacionalne opere. Riječka publika upoznala ga je 2018. kada je oduševio svojom koreografijom na trampolinima tijekom baletne večeri “4 bolera” u produkciji Baleta HNK Ivana pl. Zajca.

Korisnici Mastercard® i Maestro® kartica ostvaruju ekskluzivno pravo na kupnju ulaznica od srijede, 16. lipnja u 12 sati, online putem sustava Eventim. Oni najbrži ostvaruju i popust od 15% na ograničeni kontigent ulaznica.

Ulaznice će biti dostupne u regularnoj prodaji od petka, 18.lipnja (od 12 sati), u sustavu Eventim te u City Pointu šibenskih tvrđava gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznica.