BOSANAC NA ODMORU - Ulaznice

Bosanac na odmoru

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Ulaznice će biti moguće kupiti i na blagajni prije ulaza - 17:00-20:00

Testiranje će biti omogućeno i prije ulaska u dvoranu u terminu od 19:00-19:30.


Testiranje na SARS CoV2 rapid antigen test provoditi će se u poliklinici LabPlus, Dubrovačka 1 (ulaz s Poljičke ceste), Split

• Četvrtak 13.01.2022. – od 07 do 20h

• Petak 14.01.2022. – od 07 do 19h

Uz negativan nalaz svi testirani na e-mail dobiti će COVID digitalnu potvrdu koja vrijedi 48h.

Cijena testa UZ PREDOČENJE ULAZNICE je 50kn po osobi. Nalaz i potvrda gotovi su unutar 1h.

Testiranje nije obavezno za one koji su cijepljeni ili imaju potvrdu o preboljenju COVID-19.


Iz radionice najboljeg humora ovih prostora dolazi sarajevski kazališni hit -urnebesna komedija „Bosanac na odmoru“ u kojoj izvrsni sarajevski glumac Rijad Gvozden sam igra niz uloga i zasmijava publiku do suza.

Smijati se muci u inat popularno je u našem narodu i način kako preživljavamo teške i ponekad nemoguće trenutke. Upravo je to bit predstave Bosanac na odmoru. Rijad priča o svom odmoru na moru koji se zbog prevelikih obaveza i naporne žene Begajete pretvorio u pravu noćnu moru. Da bi to dočarao publici mora glumiti nekoliko likova.

Na beskrajno duhovit način ispričana je u ovoj urnebesnoj monokomediji priča o odmoru koji se kroz prizmu supruga i oca pretvara u svoju suprotnost umor, znoj i patnju. Komični konflikti supružnika zbog suvišnih krpica,različitih interesa,trošenja novca izaziva salve smijeha kod gledatelja. Suprug,otac štedi svaki dinar-kunu,na odmoru se osjeća kao na bauštelu, gunđa, ali izvšava obaveze. Monodrama progovara o ovisnostima čak i na plaži-ovisnost o mobitelu, društvenim mrežama. Nema istinskog odmora i diskonetkiranja od svega i svakog. Izgubi se bosanski rahatluk i sposobnost uživanja u čistom besposličarenju, višesatnom besciljnom kahvelenisanju.

"Bosanac na odmoru" je nastao po motivima teksta "mora od odmora" Esmira Salihovića koji htio je na humorističan način, kroz ispovjest supruga, dočarati sve “muke” kroz koje prolazi porodica sa troje djece, želeći 10-ak dana planiranih za odmor učiniti što ugodnijim. Konačni ishod je – potreba za odmorom nakon odmora.

Kako se to bosanac odmara i je li moguće zamisliti ga u ovom neprirodnom stanju Splićani će imati priliku vidjeti u petak 14.1. 2022. u Dvorani Lora s početkom u 20.00 sati.