BARBIE & LEGO najveća Europska izložba  - Ulaznice

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

NAJVEĆA EUROPSKA IZLOŽBA BARBIKA I LEGO KOCKI SADA I U ZAGREBU!


 


Hrvatska je dočekala najveću izložbu Barbika i Lego kocki, koja će se održati u HYPO CENTRU u Zagrebu, od 15. do 21. svibnja 2012, svaki dan od 9:00 do 19:00 sati.*Za djecu do 2. godine nije potrebna ulaznica


Lutkice Barbie i Lego kocke najuspješnije su i najpopularnije igračke na svijetu. Izložba je namijenjena cijeloj obitelji, jer te igračke roditelji kupuju svojoj djeci. Neki će posjetitelji u izložbi moći naći i svoju omiljenu BARBIKU iz djetinstva i diviti se njezinoj mnogostranosti.


 


Ruth Handler (jedna od ustanovitelja Kalifornijskog proizvođača igračaka) u jednoj prilici izjavila je: „Lutka prodaje modu i moda prodaje lutku. Kada je riječ o odjeći Barbie, najviše ljudi najprije pomisli na roza boju, a u startu to nije bilo tako. BARBIE je oduvijek pratila modne trendove i nosila trendovske boje."BARBIE sa prihodom od 3.6 bilijuna američkih dolara, najbolje je prodavana igračka svih vremena. Lutka BARBIE na svijetu proda se svake 3 sekunde.
Priča o LEGO kockama počela je u  Danskoj 1932 godine. Ole Kirk Christiansen je u Billundu, u južnom dijelu Danske, ustanovio stolarsku radionicu za proizvodnju drvenih igračaka. U svojoj radionici napravio je natječaj za najbolje ime, a na kraju je pobijedila njegova ideja: LEGO – kombinacija danske fraze “LEg” in GOdt” (“igraj dobro”).


 


Otprilike 15 godina kasnije, Christiansen otkriva idealan materijal za proizvodnju igračka – plastiku. Bio je prvi u Danskoj, koji je kupio modelirni stroj. 1949 godine razvio je prototip LEGO kocke, koja još uvijek oduševljava djecu i odrasle. U nizu godina ta kocka razvila se u popularnu igračku, koju poznajemo danas.


 


Izložba je proputovala već polovicu svijeta: bila je prikazivana u Lisabonu, Ateni, Solunu, Budimpešti, Bratislavi, Bukaresti, Varšavi, Münchenu, Hamburgu, Frankfurtu, Stuttgartu, Lajpzigu, Vijeni, Malorki, Ljubljani, a sada je konačno došla u Zagreb. Na izložbi je više od 1.000 eksponata.