balet igor moiseyev zagreb 2022 - Ulaznice

Ballet Igor Moiseyev

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

[Obavijest organizatora]

Otkazan je balet Igor Moiseyev koji se trebao održati 18.5.2022. u KD V. Lisinskog, Zagreb.

Povrat sredstava za kupljene ulaznice možete ostvariti na prodajnom mjestu na kojem su ulaznice kupljene.

Ako ste ulaznice kupili online na www.eventim.hr, povrat je automatski izvršen na terećenu karticu. Molimo uzmite u obzir kako je potrebno i do 15 dana da povrat bude vidljiv na kartici.


***


Glazbeno plesni spektakl koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

BALLET„ IGOR MOISEYEV“ PRVI PUTA PRED ZAGREBAČKOM PUBLIKOM

Svjetski poznati Državni akademski ansambl narodnog plesa Ballet „Igor Moiseyev“ 18. svibnja 2022. godine prvi puta predstavit će se zagrebačkoj publici u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Početak je to turneje koja će se nastaviti u Ljubljani, a završiti u Beogradu.

Ovaj legendarni Ansambl predvodi učenica velikog Igora Moiseyeva, danas već svjetski poznata Elena Shcherbakova, a sastav ansambla čine visokoprofesionalni univerzalni plesači-glumci čiju izvedbu prate klasična glazba, gluma, drama i svjetska scenografija.

Državni akademski ansambl narodnog plesa „Igor Moiseyev Ballet“ koji nosi ime svog tvorca i osnivača, više puta nagrađivanog Igora Aleksandrovicha Moiseyeva, nastao je daleke 1937. godine, te od onda od onda neprekidno oduševljava publiku svih kontinenata, te ne sumnjamo da će i zagrebačku publika ostaviti bez daha.

Ovaj veliki koreograf 20. stoljeća, promijenio je tijek razvoja svjetske koreografske umjetnosti i učinio narodni ples baštinom svjetske kulture. Ansambl narodnih plesova „Igor Moiseyev balet“ prva je i jedina umjetnička skupina na svijetu koja djeluje u žanru folklorne scenske koreografije. Uspio je spojiti umjetnost klasičnog baleta s narodnim plesom, postavivši na pozornicu više od 200 djela - plesove, koreografske skice, minijature i sl. Kako bi postigli taj cilj članovi ansambla osobno su putovali proučavajući razne narodne običaje i plesove. Stoga se ne kaže bez razloga da je Ansambl koji je stvorio Igor Moiseyev, prvi koji je izgradio kulturne mostove između SSSR-a, zemalja Europe, Azije, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Novog Zelanda.

''Energija, virtuoznost, vještina i originalna interpretacija narodnih stilova različitih zemalja natjerali su cijeli svijet da plješće ansamblu Igora Moisejeva skoro pa jedno cijelo stoljeće. Zagrebačka publika do sada je ostala zakinuta za mogućnost da ovakav kulturno umjetnički spektakl doživi iz prve ruke, što sam smatrao velikim propustom koji se treba ispraviti'' rekao je producent Tomislav Kašljević koji je odgovoran za ideju i provedbu gostovanja ovog Ansambla u svibnju u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu

Ulaznice su u prodaji su od 10. veljače 2022 g. u sustavu i na prodajnim mjestima Eventima.

Promotivna cijena ulaznica do 1. 3. 2022. prema cjenovnim kategorijama:

KATEGORIJA 1- 390 HRK

KATEGORIJA 2- 360 HRK

KATEGORIJA 3- 330 HRK

Ulaz za navedeni glazbeni spektakl obavljat će se prema epidemiološkim mjerama koje će biti određene od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite u periodu održavanja koncerta. Naše kupce ćemo pravovremeno obavještavati o svim dopunama i izmjenama vezanim uz COVID mjere te sve promjene ili izmjene koje će se eventualno dogoditi a vezane su za sam ulaz na koncert odnosno dvoranu Lisinski.