Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Astralis 20 - Music Non Stop.

Zvuk je nezamjenjiv kozmološki čimbenik oko kojeg se podudaraju znanost i religija, a kreacionizam i teorija Velikog praska navode ga kao izvor. Zvuk čujemo još i prije rođenja, iako smo zaštićeni od vanjskog svijeta dok boravimo u majčinoj utrobi. Zvuk je oduvijek bio nezamjenjiv u komunikacijama, znanosti, dijagnostici i edukaciji, a glazba ili muzika kao strukturirani zvuk koji stimulira osjetila i izražava emocije, prisutna je od početka civilizacije. Glazba pripada svima. Postajala je prije nas, postojat će i nakon nas. Glazba je poput energije koja se konstantno transformira, ali nikad ne umire.

Iako Astralis predstavlja najdugovječniji hrvatski program elektroničke glazbe, njegovih 20 godina je tek kap u oceanu vječnosti. Bilo bi licemjerno tvrditi da smo samo zato što smo svoje živote posvetiti čaroliji glazbe važniji od zajednice koja nam je to omogućila. Umjesto toga ponizni smo i zahvalni svima koji su nam pružili priliku da postanemo to što jesmo - INSTITUCIJA. 

Astralis je nastao iz naivnog zanosa i bez konkretnog plana, a na prelazu između dva tisućljeća shvatili smo da nas ne samo partijaneri, već i cijelo društvo doživljava ozbiljno. To nas nije natjeralo da odrastemo, nego da i dalje ostanemo dječje iskreni kao i na našem prvom partiju 30.01.1998.

U dvadeset godina mnogo toga je promijenjeno. Hrvatska je ušla u Europsku uniju, postala je jedna od najboljih svjetskih party destinacija, brojni festivali u regiji pridonijeli su popularizaciji elektroničke plesne glazbe, što bi prije dva desetljeća bilo nezamislivo. Internetske društvene mreže premostile su jaz između aktera na sceni i publike što komunikacijskim uređajem kao što je Nokia 5110 iz 1998. nije bilo izvedivo ni u znanstveno fantastičnim pričama.

I glazba se je promijenila. Glasnija je i pruža više energije u niskim frekvencijama, no i dalje ima spontanost i mladenački prkos. Bez obzira na to što je tijekom dvadeset godina doživjela brojne transformacije i daje nas spaja. Veličanstvena, neukrotiva, veća od života, nadživjela je i kompozitore kao što su Mozart, Verdi, Čajkovski, ili Bach, a nadživjet će i nas. Na nama je da našu dvadesetu godišnjicu proslavimo kao da nam je zadnji put, jer glazba nikad ne staje.

Music Non Stop

Djeca i osobe s invaliditetom ne ulaze besplatno.