amira medunjanin opatija 2021 - Ulaznice

Amira Medunjanin

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Amira Medunjanin, Sarajka čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe,

Uz izvanrednu izvedbu, Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću s kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji, te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi.

Sa sevdalinkom je Amiru prvi put upoznala majka. Fascinacija usmenom kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine, dovela ju je do toga da posao prevoditeljice u uredu Europske komisije u Sarajevu zamijeni proučavanjem sevdaha i traženjem najboljeg načina da ga predstavi svijetu.

Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No, možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću.

For Him and Her novi je studijski album world music dive Amire Medunjanin. For Him and Her jedinstveni je hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić – 12 njihovih pjesama u interpretaciji Amire Medunjanin jednostavno očarava.

Što god da otpjeva, njezine pjesme tjeraju na smijeh, na plač, na pjevanje i na šutnju.


Osobe u invalidskim kolicima ulaze besplatno uz prethodnu najavu na info@eventim.hr. Osobe u kolicima smještene su na kraju reda, ne u prolazima.
Osoba u pratnji plaća punu cijenu ulaznice, poželjno je da odabere mjesto na kraju reda.
Djeca do 7 godina ulaze besplatno, ako sjede roditeljima u krilu.