Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Petak, 12.07.2019. / 21:00 / Humanitarni koncert „Korak u život“ – Aljoša Jurinić

Korak u život, najuspješnija i najdugovječnija humanitarna akcija

Aljoša Jurinić, klavir

Gosti: Marco Graziani, violina, Hiwote Tadesse, viola, Zita Varga, violončelo

Atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, Demetrova 1, Gornji grad

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju kako dalje. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija - Korak u život. Akcija je započela 2008. godine te se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. Od početka akcije osigurana su sredstva za više od 200 stipendija, a uz Rotary club Zagreb Kaptol, u akciju su uključene najveće hrvatske kompanije. Uz njih, svojim su aktivnim sudjelovanjem akciju podržala i mnoga imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture.

Na koncertu 12. srpnja svoj doprinos akciji, sa svojim gostima dat će velika pijanistička zvijezda Aljoša Jurinić sa svojim  gostima, Marcom  Grazianijem na violini, Hiwote Tadesse na violi, i Zitom Vargom na violončelu.

U slučaju kiše koncert će se održati u subotu, 13.07. u 21:00 sat.

_____________________________________

Utorak, 27.08.2019. / 21:00 / Aljoša Jurinić

Solistički recital

Atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, Demetrova 1, Gornji grad

Aljoša Jurinić svoj je najveći međunarodni uspjeh ostvario 2012. pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom Zwickauu. Godine 2015. bio je finalist 17. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Fryderyc Chopin u Varšavi. Laureat je Natjecanja kraljice Elizabete 2016. godine. Pobjednik je više državnih i međunarodnih natjecanja, među ostalim triju pijanističkih natjecanja u Italiji (3. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Encore! Shura Cherkassky u Milanu, 4. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Luciano Luciani u Cosenzi te 5. međunarodnog pijanističkog natjecanja u Massarosi 2014.).

Dobitnik je svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj, od kojih se ističu Mladi glazbenik godine po izboru Zagrebačke filharmonije (2012.) i Nagrada Ivo Vuljević (2010.); pobjednik je Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić u Samoboru (2013.) i Tribine Darko Lukić (2015.). Dobitnik je Godišnje nagrade Vladimir Nazor za 2015. godinu.

Nastupio je kao solist na mnogim uglednim festivalima. U Londonu je debitirao 2007. godine, a u veljači 2015. održao je debitantski recital u njujorškom Carnegie Hallu. U 2018. na turneji u Kini održao je niz solističkih koncerata, u listopadu 2018. nastupio je u bečkom Musikvereinu, a 2019. predstavit će se u Japanu i na novoj turneji u Kini.

U slučaju kiše koncert će se održati u subotu, 13.07. u 21:00 sat