Učitavanje...

17th Seasplash Festival Opening Concert

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Djeca do 14. godine ulaze besplatno.

📣 Prvi koncert otvorenja Seasplash festivala, na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku dovodi New York Ska-Jazz Ensemble, Brain Holidays i Bass Culture Sound System! 

2019. godina je zaista godina noviteta za Seasplash festival. Osim predivne nove lokacije, plaž Martinska kod Šibenika, Seasplash festival će po prvi put u svojoj 17- godišnjoj povijesti biti otvoren posebnim koncertom i to na jednoj od najljepših pozornica Jadrana - tvrđavi Sv. Mihovil u Šibeniku. Tako će u srijedu, 17. srpnja 2019., na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku nastupiti sjajni glazbenici koje predvodi New York Ska-Jazz Ensemble. 

Uz ovu jedinstvenu koncertnu atrakciju i grupu koja je utemeljila jazz-ska žanr, koncert otvorenja uveličat će i poznati domaći roots reggae bend iz Zagreba, Brain Holidays, kao i legendarni dvojac Bass Culture Sound System.

Nikako nemojte propustiti priliku doživjeti jedinstveno iskustvo prvog Seasplash koncerta otvorenja na tvrđavi sv. Mihovila, koja pruža nevjerojatnu akustiku i prekrasan pogled na šibenski arhipelag i sam grad, uz zalazak sunca i kasnije ispod čistog zvjezdanog neba.


👉New York Ska-Jazz Ensemble (NY)

New York Ska-Jazz Ensemble je međunarodno priznata studijska grupa i koncertna atrakcija. Utemeljitelji su ska-jazz žanra. Od nastanka 1994., NYSJE su izdali 15 albuma i redovno nastupali diljem Europe, Kanade, SAD-a, Kariba i Južne Amerike. NYSJE snimke i nastupi su stekli priznanje kritike zbog snažne energije, kreativnih originala, kinetičkih ska interpretacija jazz standarda, kao i zbog moćnog miksa dancehalla, reggaea, rocksteadya i jazza. Najbitniji nastupi uključuju: North Sea Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, Quebec Festival de Musique, Musiques en Ete (Geneva), Bob Marley Reggae Festival s Israel Vibration i Sister Carol, a i Discover i Bell Atlantic Jazz festivale u SAD-u. Usto, NYSJE su prvi američki ska bend koji je svirao u Poljskoj nakon pada zida! Priloge o njima izdali su Downbeat, Reggae Nucleus, The Beat, Ragga i Jazziz časopisi. Glazba koju su odsvirali NYSJE često se može čuti na TV-u: na Nickelodeonu, MTV’s Road Rules, kao i u dvije reklame za Campbell juhu. U Italiji se njihov video “Properly” vrti na MTV-ju. NYSJE-ov je Rock Steady Freddie komponirao “Arachnid” za HBO dokumentarac “Redemption”, koji je 2013. nominiran za Oscara.

👉Brain Holidays (ZG)

Brain Holidays je zagrebački reggae bend osnovan 2000. godine. Vlasnici su tri hvaljena studijska albuma „Stereo Roots“, „Save Peace Babylon Delete“ i „System Error“. Glazbena podloga ovog benda temelji se na pozitivi svakodnevice uz tematske varijacije od ljubavi do aktualnih ekonomskih i društvenih problema. Nezaobilazna karakteristika reggae kulture i Brain Holidaysa bezvremenski je i besplatan vitamin P(ositive) kojim širi vedrinu i privlači sve ljude dobre volje. Toplinu karipskih ritmova Jamajke, Brain Holidays najbolje predstavlja na nastupima uživo gdje čarolija šesteročlanog sastava dolazi do potpunog izražaja.

👉Bass Culture Sound System (ZG)

BASS CULTURE SOUND SYSTEM je utemeljen 1999., kad je to ime većinu asociralo na daleku prošlost i legendarni treći album Lintona Kwesi Johnsona. U to doba rijetki su razmišljali o kulturi basa kao trajnom ishodištu različitih stilova klupske glazbe ukorijenjene u karipskim soundsystemima. Bass Culture je svojim zvukom u obuhvatio naslijeđe stare škole roots-reggaea i inovacije koje su na scenu svakodnevno donosili producenti elektronskog duba i junglea. Širenje granica kulture basa počelo je mjesečnim rezidencijama u Močvari i SKUC-u, a između njih je u kronologiju najstarijeg zagrebačkog reggae crewa upisano gostovanje na prvom Seasplashu. 

Pridružite nam se na čarobnoj tvrđavi kao jedinstvenoj i neponovljivoj uvertiri za 17. Seasplash festival koju želimo podijeliti s vama. Ove godine oblačimo novo ruho na novom dijelu obale!