KHL2013

SLUŽBENO JE: ZAGREBAČKI MEDVEŠČAK ČLAN KHL-a!

Na danas održanom zajedničkom sastanku predstavnika ruske KHL lige i vodstva KHL Medveščak Zagreb završeni su pregovori o pristupanju zagrebačkog Medveščaka KHL-u, drugoj najjačoj svjetskoj hokejskoj ligi.

Nakon dugotrajnih pregovora, postignut je dogovor kojim zagrebački Medveščak postaje 28. član KHL lige u sezoni 2013./2014. U narednim danima slijedi još  samo formalna sjednica Upravnog odbora KHL-a na kojoj će članovi odbora na čelu s predsjednikom lige Aleksandrom Medvedevim potvrditi prijem zagrebačkih Medvjeda u KHL ligu.

"Ovo je potvrda dugogodišnjeg rada i truda svih nas u klubu, ali i nagrada svima – navijačima, prijateljima, sponzorima i partnerima koji su protekle četiri sezone vjerovali u projekt Medveščak i bili uz nas. No, naš posao tek sada počinje! Puno je posla i izazova ispred nas, a najvažniji jest onaj da s kolegama iz lige zatvorimo danas usuglašeni budžet za našu prvu sezonu, u visini od oko 10 milijuna EUR-a. Budžet će biti zatvoren uz pomoć lokalnih točnije regionalnih i međunarodnih sponzora do početka sezone.“, izjavio je predsjednik KHL MEDVEŠČAK Zagreb Damir Gojanović.

Kontinental Hokej liga osnovana je u ožujku 2008. godine kao želja spajanja vrhunskih  hokejskih ruskih klubova s klubovima iz bivših sovjetskih republika te drugih europskih klubova.  Ligu su 2008. sačinjavala 24. kluba iz Rusije, Bjelorusije, Latvije i Kazahstana, dok danas igraju i klubovi iz Ukrajine, Slovačke, Češke, a od danas i Medveščak iz Hrvatske te liga broj 28. klubova.


Svi detalji oko nove organizacije Medveščaka i novog sastava zagrebačke momčadi te plan igranja utakmica u Hrvatskoj i inozemstvu bit će objavljeni naknadno u dogovoru s čelnicima KHL lige.

Službena potvrda o pridruživanju zagrebačkog KHL Medveščak hokejskoj ligi KHL objavljena je na službenim stranicama lige: http://www.khl.ru/news/2013/04/29/128623.html

 

Povratak na novosti