Učitavanje...

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Primite obavijest o dostupnosti ulaznica

Prvi saznajte kada vaš omiljeni izvođač dolazi na eventim.hr

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjava o zaštiti osobnih podataka


Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za Željko Pervan. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Željko Pervan (Zagreb, 7. kolovoza 1962 .) hrvatski je komičar, scenarist i glumac. Najpoznatiji je po humorističnoj emisiji "Večernja škola".

Pervan je karijeru započeo 1985. na zagrebačkom "Radiju 101". Godine 1989. prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV. Upoznao je Zlatana Zuhrića-Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnog, bezobraznog showa "Zločesta djeca" gdje je upoznao te se sprijateljio s Vinkom Grubišićem te je nastupao u raznim skečevima, kao što su Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini, šaljivi glazbeni spot „Servus Zagreb“, sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film Ime ruže, razgovor Hloverke i Dražena Budiše)...

U to vrijeme imao je male nastupe i u manje hvaljenom humorističnom showu "Jel me neko tražio?"

Na OTV-u Pervan započinje i humoristični show „Večernja škola“; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić-Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović), te s njima raspravljao o svijetu i životu. Šale su se zbijale na račun političara, plaća, umirovljenika, Čeha, Slovenije i drugih tema.

Godine 2004. angažman je Pervanu ponudio HRT. Pervan je s oduševljenjem prihvatio, te je dobio dvije emisije u kojima je bio voditelj; osim „Večernje škole“ vodio je i kviz „Uzmi ili ostavi“. Nastupio je i kao stand-up komičar u turneji po Hrvatskoj pod nazivom „Božanstvena komedija“.

Godine 2007. raskinuo je ugovor s HRT-om i prešao na kanal Nova TV, gdje je nastavio voditi Večernju školu. U proljeće, emisija je išla gotovo svakodnevno te je snimana uživo i bez publike, što je prouzročilo Pervanovo iscrpljivanje u ulozi glavnog glumca i voditelja. Tijekom ljeta uslijedila je stanka, no u jesen se nastavilo emitiranje, ali ovog puta samo jednom tjedno, srijedom, što mu je omogućilo poboljšati kvalitetu šala. Ipak, u 2008. je Nova TV ukinula emisiju što je Pervanu omogućio odmor.

Godine 2006. osvojio je nagradu Večernjakov "Ekran" u kategoriji Muška TV osoba - informativni i kulturni sadržaj, za emisiju "Večernja škola".

U 2008. Pervan je ostao zapažen u medijima zbog humanitarnog čina kojim je pomogao bolesnom hrvatskom branitelju. Srećko Josić bolovao je od gangrene i od njega su odustali svi osim obitelji i prijatelja. Sredinom prosinca 2007. nedostajalo je još 80.000 kuna za tretman u Americi. Tada se u cijelu priču uključio Željko Pervan koji je prodao svoj moped i dao mu novac.

"Prodao sam motor pa sam imao novac. Nije to ništa posebno".

2009. godine na Hrvatskom radiju krenuo je Pervanov Dnevnik koji se od 2013. prikazuje na RTL2 televiziji te ga se može pratiti u kasnom terminu.

Pervan je odrastao u Dubravi, a pohađao je i završio srednju strojarsku školu "Nikola Tesla". U intervjuu za Nacional je izjavio da ga je otac nagovorio da ide pohađati strojarstvo, no da je to smatrao potpunim promašajem. Također je izjavio da kao mladić nije nigdje izlazio te da do danas nije probao ni kap piva. Tvrdi da ga alkohol ne privlači ni okusom ni mirisom te da nije pio čak niti kad su mu se kćeri rodile.

Oženjen je te suprugom Darijom i ima četiri kćeri.